A méret a lényeg: minél kisebb, annál jobb?

Egyre kisebb masinákkal jönnek elő a fényképezőgép-gyártók, mert még mindig azt hiszik, az emberek is a „minél kisebb, annál jobb” elvet követik. Nos, kedves gyártók, fel kell nyissam szemeteket: ez NEM így van!

(Kép forrása: Mirrorlessrumors)

Nincs nagy kezem, a Canon 5D, Nikon D300, Olympus E-5 kategóriát már egy picit nagynak érzem, de még nem kényelmetlennek. Eddig számomra az Olympus E-450, E-620 fogása volt ideális (hülye fejemmel el is adtam mindkettőt). Hülyét kapok attól, ha egy fényképezőgépen nincsen megfelelő mennyiségű dedikált kezelőszerv (nem, nem érintőképernyő, hanem bután GOMB) és nem tudom megfelelő biztonsággal megfogni a vázat. Namármost (így szépen, magyarosan) ha egy szerszámot nem tudsz rendesen megfogni, akkor nem is tudod rendesen használni. Márpedig a fényképezőgép alapvetően egy szerszám, egy céleszköz, még a hobbista kezében is.

Így hát, kedves gyártók, itt is ugyanaz érvényes, mint a szexben: ne legyen kicsi, ne legyen nagy – legyen közepes, de játékos! Tessék elfelejteni a legújabb trendek és divatok ostoba, gondolkodás nélküli követését, alkalmazását. A tervezőmérnököknek pedig érdemes lenne a termék megálmodásakor feltenni maguknak azt a szimpla kérdést, hogy „szeretnék én ezzel a géppel fotózni?” – sokat segítene a folyamatban!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.