A Canon színesben kínálja

Egy kihaló faj utolsó vergődése – ez jut eszembe, ha arra gondolok, hogy a Canon a tengerentúlon már többféle színben is elkezdte kínálgatni belépőszintű dSLR vázait. Az ottani T3 (EOS 1100D) már kapható vörösben (meggy-bordó, nem is ronda..), barnában, metálszürkében és a hagyományos feketében. Úgy tűnik, már egyre nehezebb ezeket a gépeket eladni, hiszen aki ilyet vesz (azaz venne), az vagy a kompaktok világából keres menekülőt, vagy profi váza mellé keres egy olcsó, „dobálható” kis masinát.

Igen ám, de az egyre erősödő (és méretben egyre csak törpülő) MILC felhozatal pont ezt a kategóriát torpedózta meg nem kis sikerrel, így egyre nehezebb érvelni a nagyobb, nehezebb, körülményesebb, feltűnőbb dSLR mellett. És lassan nem is lehet, hiszen a m4/3 vázak mellett már nem egy gyártó kínál APS-C méretű szenzorral szerelt alternatívát. De már a m4/3-os masinák képminősége is igencsak a toppon van, szóval azt sem lehet mondani, hogy a nagyobb szenzor miatt kell a belépő dSLR.

Ha ezek után a Canon még mindig úgy gondolja, nincs szüksége neki is valamilyen apró MILC masinára, akkor lassan nem lehet rajtuk segíteni – a konkurencia már szinte behozhatatlan előnyre tett szert. A pletykák szerint a Nikon valamivel okosabb, hiszen ők már valahol terveznek cserélhető objektíves, de tükör nélküli kis fényképezőt. Kérdés csupán, hogy mikorra készül el, s tud-e majd olyan pluszt nyújtani, ami miatt az emberek inkább egy Nikon feliratú gépért hagyják ott fizetésük nagy részét, mintsem a már rég befutott konkurens modellekért.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.