Az iPhone-nal már mindent lehet?

Eddig teljesen semleges véleményem volt az iPhone és más „okos” telefonokról, azonban kezdek kicsit pikkelni rájuk, pontosabban a fejlesztőkre, akik az ostobábbnál is hülyébb kiegészítőket, appokat adják ki hozzá.

A Prohardveren hírt adtam arról az érdekes kiegészítőről, melynek segítségével tükörreflexes fényképezőgépekhez gyártott optikákat lehet használni az Apple telefonjaival. A szett több részből áll, de legfontosabb két darabja maga az alukeret, amibe a telefont kell beilleszteni és az adapter, amely az összeköttetést biztosítja keret (telefon) és objektív között. (Kép forrása: photojojo)

Na, most kérdezem én, hogy ennek az egésznek így mi értelme van? Ha egy dSLR optikával használom a telefont, akkor szinte alig nyerek valamit méretben egy alsókategóriás modellhez képest, ráadásul a képminőség sem lesz a tükrös vázéval egy szinten. És nem is olcsó a kit, hiszen 250 dollárt kell érte leperkálni.

A csacsi appokat már inkább nem is említem, gyöngyszem akadna bőven. Persze, lehet találni szép számmal hasznos és praktikus alkalmazásokat is, de egyre több olyan lát napvilágot, mint például a „Portable Heater, azaz hordozható hősugárzó”, aminek a látványon kívül az égadta világon semmi értelme.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.