Nyári pletykacsokor

Olvastam pár érdekes dolgot, megosztom veletek is, hátha még újdonság. Kezdem a Nikonnal, aki augusztus végén két új dSLR gépet fog nagy valószínűséggel bejelenteni. A Nikonrumors oldalon jelent meg ma reggel hír arról, hogy a napokban tartottak a fontosabb disztribútoroknak egy tájékoztatót, ahol többek között arról is szó esett, hogy nyár vége felé két új Full Frame (FX) érzékelős dSLR vázat fognak bejelenteni, melyek már ősszel a boltok polcaira kerülhetnek. Semmi konkrétum nem olvasható, csak az „FX” a tuti adat.

Akkor: a Canon EF bajonettes videokamerán dolgozik, állítólag kétféle prototípus van jelenleg is tesztelés alatt. 2012 közepére várható a bejelentés, de addig még sok víz folyik le a Dunán, akármi is lehet. A másik, a fotósoknak talán érdekesebb, hogy év végére, 2012 elejére van rá esély, hogy megkapjuk az 580 EX II vaku utódját. Állítólag olyan újfajta szolgáltatásokkal is megspékelik, „amiket eddig még soha nem láthattunk egyetlen Speedlite-ban sem”.

Az Olympus a következő: már a bécsi sajtón vártam, hogy a korábban is felemlegetett új EVF-t bejelentsék, de az akkor elmaradt, sőt, a mai napig nincs róla semmiféle hivatalos anyagom. A nem hivatalos információk viszont egy az egyben azt mondják, amit vártunk: a VF-3 a VF-2 olcsóbb kiadása lesz. Lehet majd ennek is a fejét billenteni, de kisebb lesz a felbontása (920k 1440k helyett), kisebb a kukucska lyuka és 0,97x a nagyítása. Ami nagyobb örömre adhat okot (bár van elég alternatíva), hogy végre lesz eredeti, Olympus feliratú makró objektív is a m4/3 rendszerhez. Nem tudom, mikor, milyen gyútáv stb.

A Leica kiadott három méregdrága adaptert (darabja 580 euró), melyek segítségével S-V (Hasselblad), P67 (Pentax) és M645 (Mamiya) rendszerű optikákat is csatlakoztathatunk a Leica S2-höz.

Igazi képek láttak napvilágot a Sony új fixtükrös gépéről, az A77-ről. Ezen képek forrása a sonyalpharumors oldal:

Nos, egyelőre ennyi, ha valamivel kapcsolatban lesznek konkrétabb adatok, majd közlöm, egyelőre megyek vissza „nyaralni”.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.