Mai fényképezőgép bejelentések

A Sony kitett magáért: két rögzített tükrös (SLT sorozat) és két MILC masinát (NEX sorozat) jelentett be. Ráadásul ezek közül az SLT-A77 és a NEX-7 igen profinak ígérkezik. Új objektívek is lesznek hamarosan, szóval lassan a Sonytól sem kell félni, mondván, csak uborkásüveget lehet rátenni a vázaira. Másik szapora alakulat a Nikon volt, aki nem kevesebb, mint nyolc kompakt fényképezőgép-szappantartót mutatott be. Ezek közül igazából csak kettő említésre méltó: a P7100 csúcskompakt és az AW100 strapa fényképező. A többi gyakorlatilag a felejthető kategória (persze, jön az „új” projektoros gépük is, ami gyakorlatilag csak annyiban különbözik az elődtől, hogy immár Apple termékekről lehet közvetlenül kivetíteni róluk).


Álomgép? Kiderül, lesz-e elég jó üveg hozzá. (Forrás: Sony)

Sokan várták volna, hogy a Nikon ma lerántja a leplet a már hónapok óta emlegetett MILC gépéről, de nem tette. Nem tette délelőtt, de még reménykedtünk (mi, újságírók és mi, tech-őrültek), hogy majd lesz még ma valami bejelentés, ennyiben nem hagyhatja a Nikon. De, hagyta. Majd állítólag októberben lesz a nagy esemény.


Forrás: Sony

Nem kevésbé okozott csalódást a Canon, aki pár nappal ezelőtt szintén csak szappantartókat mutatott be. Azok közül is csupán hármat és igazából semmi izgalmas nincsen bennük az újfajta intelligens hibrid képstabin kívül, amihez hasonló már a Canon EF 100 mm F2.8L IS USM Macro objektívben is megcsodálható. Persze, a puding próbája az evés, pont ma érkezett meg hozzám az Ixus 230 HS. Majd jól megnyüstölöm.

Még hátra van a Samsung, aki elvileg az NX200 és az NX20 mellett maréknyi NX bajonettes obit is be akar majd mutatni (lesznek köztük érdekesek, az már biztos!). A koreaiak nem tökölnek, lassan érett rendszerré érik a kis NX-ük. Kíváncsian várom a fejleményeket.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.