Pletyka: fény derült a FujiFilm X50 (máshol X10) speckóira

A photorumors.com oldal arról számolt be, hogy állítólag tudni véli a FujiFilm következő retró masinájának fontosabb műszaki adatait. Az X100 vonalvezetését öröklő, de jóval kisebb szenzorral és szintén rögzített optikával szerelt gép 12 MP felbontású, 2/3”-os EXR CMOS szenzort kaphat. A négyszeres átfogású objektív gyújtótávolsági tartománya egyelőre nem ismert, de kezdő fényértéke F2-F2.8 (nagylátó/tele) lesz, ami azért nem rossz. (Kép forrása: digitalrev blogja)

Lesz neki optikai, zoomos keresője (mint például a Canon G12-ben), de rendelkezik majd állítólag manuális fényképezési módokkal, RAW képmentéssel, akár 10 kép/mp sorozatfelvétellel, magnézium ötvözetű vázat kap, beépített vakuja és vakusaruja is lesz, Full HD mozgóképfelvételre lesz képes, 2,8”-os 460 000 képpontos LCD-t kap, „Motion Panorama 360°” panoráma funkció alap, de automatizált képsor opciókat és – ugye – a retró designt is megkapjuk. Mindezt elvileg 500-600 dollár körüli áron szeretné majd a gyártó a nép közé szórni. Meglássuk.

Update: A fenti fotó új szerzemény, s úgy tűnik, nem optikai lesz az a kereső, hanem bizony elektronikus. Kíváncsi vagyok, mekkora lesz a felbontása.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.