9/11 képek és gondolatok

2001. szeptember 11.-én nem csak az amerikaiakat, hanem az egész világot megrázta a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak megtámadása és megsemmisítése. Ártatlan emberek ezrei haltak meg a terrortámadás során, ahol két utasszállító repülőgépet vezettek neki először az északi, majd pár perccel később a déli toronynak, hogy azok később összeomoljanak. Szerencsére vannak túlélők, akiket a terrortámadás tizedik évfordulójának tiszteletére a National Geographic megszólaltat, hogy elmesélhessék saját történeteiket. (Képek forrása: National Geographic, saját fordítással)


Klikk a nagy képhez


Klikk a nagy képhez


Klikk a nagy képhez


Klikk a nagy képhez


Klikk a nagy képhez

Emlékszem, akkori munkahelyemen a rádióban hallottuk kollégáimmal a hírt, majd rohantunk egyből bekapcsolni a tévét, ahol ledöbbenve és ledermedve figyeltük a képsorokat. Sápadtan néztünk egymásra, percekig megszólalni sem bírtunk. „Itt a harmadik világháború” – nyögtem ki végül. Aznap már senki sem gondolt a munkára, csak néztük és hallgattuk a híreket, ahol sorra jöttek az újabbnál újabb jelentések a több kulcsfontosságú intézményt ért terrortámadás-sorozatról. Pár kép a szörnyűségről (forrás: NatGeo)

A National Geographic több oldalon foglalkozik az eseménnyel, melyek itt, itt és itt olvashatóak el angol nyelven. Bármi is legyen az ok, bárki is legyen az elkövető, egy ilyen támadásra nem lehet megfelelő jelzőt találni, egyszerűen embertelen és a legmélyebb szinten is elítélendő.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.