A FujiFilm Instax feltámadása

Zombi életmód, vagy fényes jövő áll a régi-új FujiFilm Instax rendszere előtt? Egy friss marketing-lökéssel újra életre keltette instant kameráit és filmjeit a FujiFilm, ugyanis jelentős növekedést látnak ebben a szektorban. Körülbelül három éve a Polaroid vonult ki erről a piacról, hogy később az Impossible vegye át a stafétabotot. Mint kiderült, sikeresen végzik a fiúk a dolgaikat, hiszen soha nem látott popularitásnak örvend a „klikk-kicst-vár-és-kész-a-fotó” mozgalom. (Kép forrása: BJP)

Gabriel Da Costa, a FujiFilm termékmenedzsere következőket mondta: „Az elmúlt években jelentősen nőtt az instant fényképezés piaca, ezért úgy érezzük, itt az ideje, hogy újra bevezessük az Instax termékvonalunkat.”. A gyártó jellemzően a 15-25 éves felhasználói kört célozza meg, s ennek megfelelően fogja marketinges hadjáratát alakítani. Új mozgalmuk elérhető a www.instax.co.uk címen, de megtalálható a Facebook megfelelő oldalán is.

A Fujinak négy fényképezője van jelenleg ebben a sorban: az Instax Mini 7s, az Instax Mini 25, az Instax Mini 50 és az Instax 210 (lásd kép). Mind a négy gép rendelkezik beépített vakuval; a Mini 50S pedig motor hajtotta kétállású lencsét és időzítős önkioldót is kapott.

Bevallom, magam is kacsintgattam az elmúlt hónapokban az instant fotózás felé, ezért előkerestem a család régi Polaroid masináját, de csak egy 1986-ban lejárt csomag filmet találtam hozzá, amiben a telep ugyan még mindig (!) rendelkezett némi töltéssel, de már túl kevés volt ahhoz, hogy életet leheljen a rendszerbe. Kicsit keresgéltem a hazai piacon, hátha találok valahol filmkazettát, de a 6-8 ezer forintos árcédula egyszerűen elriasztott. A nagy vízen túl 10 és 44 dollár közt kapni különböző instant filmeket. Ha itthon is hasonló áron lehetne hozzájutni, bizonyára többen foglalkoznának vele. Kíváncsi vagyok a FujiFilm áraira.. (Kép forrása: Polaroid)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.