2 hónapon belül jön a profi m4/3 gép a Panasonictól!

A pletyka szerint két hónapon belül jelenti be profi felépítésű (és valószínűleg tudású) m4/3 rendszerű fényképezőjét a Panasonic. Korábbi értesülésekkel szemben nem GX1, hanem GFX1 lesz a neve az újdonságnak. Alakja tekintetében távmérő jellegű lesz a gép (a Pana L1 mintájára), s rendelkezik majd beépített elektronikus keresővel.


Kép forrása: eoshd

A gyártó majdani gépszörnyét a FujiFilm X100 és a Sony NEX-7 versenytársának szánja. Célközönsége egyértelműen a Panasonic GF-1 tulajok lesznek, akik eddig nem kapták meg a GF-1 méltó utódját. Természetesen objektívvel egybecsomagolva is kapható lesz majd a csúcsgép: az egyik opcióként a Pana-Leica 25 mm F1.4 objektív szerepel a listán (ennek tudatában már most is elképzelhető, mennyire „olcsó” lesz a készülék).

További vélt műszaki adatok: teljesen új szenzor, 920 000 képpontos kijelző (arról nem szól a hír, hogy artikulatív, vagy rögzített lesz-e), Full HD videó 60p és 24p-vel, a GH2-ével azonos akku. Valószínűleg novemberben (november 7.?) számíthatunk a bejelentésre.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.