Bemutatkozik a „Rotor” koncepciókamera

Ha utálod a gombokat, de az érintőkijelzővel sem vagy kibékülve, akkor valószínűleg tetszeni fog az a koncepciókamera, melynek szellemi szülőatya Charlie Nghiem. A Rotor névre keresztelt tervezet egy teljes sornyi paraméterező tárcsát kapott, melyek egy sorban, a módválasztó alatt lefelé mennek végig az egész géptesten. (Képek forrása: designboom.com)

A masina működését következőképpen kell elképzelni: ha az egyik tárcsát megforgatod, a kijelzőn megjelenik a hozzá tartozó paramétersor (nem teljesen tisztázott a működés pontos menete, de valószínűleg nem lehet szabadon tekergetni a tárcsákat, csak valamelyest elbillenteni egy-egy irányba, mint a billenőkapcsolónál). Az érték beállítása pedig a módválasztó és az első paraméter tárcsa alatti billenőkapcsolóval történik.

Amint majd lejjebb láthatóvá válik, még a masina állványmenetét is ebbe a tárcsasorba álmodta meg a tervező. Nem tudom, milyen lenne a valóságban egy ilyen működésű fényképezőt kezelni – én teljesen maradi vagyok és jobbszeretem a klasszikus kezelőszerveket és a dedikált gombokat, tárcsákat.

Egyelőre nincs több információ a gépről, de úgy tűnik, ebből sem lesz majd végleges, a boltokban is kapható termék.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.