A FujiFilm X100 konkurenciát kapna az Olympustól?

Az E-P3, E-PL3 és E-PM1 idei bemutatása után kicsit nehezemre esik elhinni, amit a 43rumors.com oldalon olvastam, miszerint az Olympus a FujiFilm X100-hoz hasonló fényképezőgépet tervez kiadni valamikor a közeljövőben. Idézem a 43rumors oldalán szereplő hírt:

„Lassan egy éve történt, hogy egy jól ismert forrás azt mondta nekem, hogy a Fuji X100-ban benne van a keze az Olympusnak is (technológiailag). A FujiFilm és az Olympus régóta „jó barátok”, és némely projekten szorosan együttdolgoznak. Azonban napjainkig a Fuji se nem épített m4/3 gépet, se nem csatlakozott a m4/3 gárdához. Viszont amit minap kaptam híreket, az igazi meglepetésként ért, ráadásul az egyik legmegbízhatóbb forrásomtól hallottam: állítólag az Olympus egy a FujiFilm X100-ra hajazó fényképezőgépet akar kiadni. A bejelentés időpontjáról nem érkezett hír, de a súgóm teljesen bizonyos a hallottakban. Két [sic!] nagy kérdésre kell választ találnom:

1) Rögzített optikája lesz, vagy a m4/3 rendszer objektívjeit tehetjük majd rá?
2) Ha az optika nem lesz cserélhető, akkor APS-C méretű szenzor lesz a gépben?
3) Lesz beépített hibrid keresője?”

Hát, nagyjából ennyi. Nem igazán tudom elképzelni az Olympus X101-et, bár valóban megmozgatja az ember fantáziáját. Nem lehet, hogy a forrás a jövő tavasszal bemutatásra kerülő FujiFilm cserélhető objektíves rendszerkompaktjára gondolt? Lehet, hogy az fog FujiFilm és Olympus kooperáció kereteken belül megvalósulni?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.