Jönnek a full frame érzékelős Sony dSLR gépek

Egyelőre ezek az információk is csak a pletyka besorolást kapták: az elkövetkezendő egy-másfél évben a Sony nem egy, hanem legalább három [sic!] teljes Leica képkockás fényképezőgép bemutatását tervezi. Az első a rögzített („félig” áteresztő) tükrös SLT-A9x (valószínűleg A99) lehet, amit jelenleg két különféle felbontású szenzorral tesztel a gyártó. Az egyik prototípusban 24 MP-es és nagyon gyors sorozatkép-felvételre képes érzékelőt tettek, míg a másikban valamivel nagyobb felbontású, de picivel lassabb szenzor került. (Fotó forrása: sonyalpharumors.com)

A második FF vázban, amit majd az SLT-A9x után fognak piacra dobni, egy 36 MP-es lapka teljesítené feladatát. A tippek szerint a bemutatására még jövő nyara előtt sor kerülhet. A Sony ezt a vázat profi fotósoknak szánja – erre utal majd a beépített portrémarkolat is. A japán gyártó egyértelműen konkurenciát szeretne állítani vele a Canon 1Dx-nek és a Nikon D4-nek.

A harmadik FF vázról egyelőre semmi hír, még pletyka szinten sem részletezték a vélt tulajdonságokat. Igazából nem is értem, miért, miből gondolja a forrás, hogy három FF gépet bocsátana hadba a Sony, hiszen az SLT-A9x-szel és a portrémarkolatos „profi” vázzal az igényes amatőrök és a fotózással pénzt kereső profik piaca is le lenne fedve.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.