A Canon 1Dx a sorozatfelvétel királya? Nem egészen..

Nos, már 27 évvel ezelőtt is akadt olyan SLR fényképezőgép, ami képes volt a Canon 1Dx figyelemre méltó 14 kép/mp sebességű sorozatfelvételére. A „konkurencia” ráadásul saját házon belül létezett a Canon F-1 feltuningolt személyében. (fotó forrása: popphoto.com)

Az F-1 High Speed Motor Drive-val szerelt SLR változatot 1984-ben adta ki a gyártó a Téli Olimpia alkalmából. Két óriási akkupakkja egyenként 20 db AA elemet tartott – erre a lépésre az iszonyatos áramfelvétel miatt volt szükség. De nem ez volt az egyetlen módosítás, amit végrehajtottak a sebesség elérése érdekében. A fényképezőgépben félig áteresztő tükör volt és az optikák rekeszét a sorozatfelvétel közben rögzítették, hiszen akkoriban még egyik objektív sem volt képes ilyen gyorsan nyitni és zárni az íriszlamellákat. Egy 36 kockás filmet teljes sebességen 2,57 mp alatt „zabált meg” a Canon gépe.

Ha szeretnél egy ilyen masinát a kis házi múzeumodba, akkor szerencsével járhatsz az eBayen, de légy felkészülve arra, hogy mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod fizetéskor: 10 000 dollár alatt nem nagyon találni Canon F-1 HSMD fényképezőt.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.