Új firmware egyes Samsung, Ricoh, Olympus és FujiFilm gépekhez

Új alapszoftver tölthető le a Samsung NX5, NX10, NX11, NX100, a Ricoh GR Digital III, az Olympus E-P3 és a FujiFilm X100 fényképezőgépekhez. A FujiFilm X100 firmware-ét már napokkal ezelőtt közzé tettem a Prohardveren, így nem térek ki rá még egyszer.

A Ricoh GR Digital III szoftvere a 2.50-es számot viseli és következő funkciókat érinti: 1) esetenként hiányozhat a záridőt és a rekeszértéket jelző szöveg, ha az automatikus elfordítás be van kapcsolva – javítva; 2) a szpot AF pontossága tovább lett fejlesztve; 3) a fókusz csúszka kijelzését rekeszprioritásos és manuális módban javították; 4) a fehéregyensúly kompenzálás képvisszanézéskor immár a RAW képekkel együtt felvett JPEG-ekre is alkalmazható.

Samsung firmware-ek: NX5 (v1.21), NX10 (v1.31), NX11 (v1.11), NX100 (v1.12).

Az Olympus E-P3 új alapszoftvere az 1.1-es számot kapta. Frissítéshez vagy az Olympus Master, vagy az Olympus fényképezőgép frissítő szoftvereit használhatjuk. Ezeket javították ki benne: 1) ha megérintettük az érintésérzékeny kijelzőt, miközben az EVF működésben volt, a gombok nem reagáltak – javítva; 2) Eye-Fi kártya használatakor nem látszott az AF mező – javítva.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.