Felejts el mindent, amit eddig a repülő kamerákról láttál!

A Japán Védelmi Minisztérium kutatócsoportja olyan repülő keretet, ketrecet fejlesztett ki fényképezőgépekhez, illetve videokamerákhoz, ami képes a repülőgépek és a helikopterek repülésének legjobb tulajdonságait ötvözni.

A  legjobb az egész mókában, hogy a kis készülék a kereskedelemben kapható elemekből lett megépítve, így tehát költséghatékony lehet a sorozatgyártása. A prototípus 1400 dollárnyi alkatrészt hord magában. A kis eszköz csupán 350 grammot nyom, átmérője 42 cm és képes akár 60 km/órás repülési sebességet elérni.

Alakjának és repülési tulajdonságainak köszönhetően bárhol fel és le is tud szállni. Lebegését 3 giroszenzor stabilizálja, ezért ha neki is ütközne valaminek, ami az útjába kerül, nem zuhan le, hanem tartja magasságát és oldalirányú pozícióját. De ez nem minden: a masina képes arra, hogy ne csak repülve, hanem a földön gurulva végezze dolgát! Remélhetőleg szabad kereskedelmi forgalomba is kerül majd ez a „gömb alakú repülő ketrec”, mert valószínűleg rengeteg fotós és videós vetné rá magát szinte azonnal – az alkalmazási területek szinte végtelenek. És íme egy videó a működéséről:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.