Újraindul a gyártás a Nikonnál és a Sonynál – frissítve

Sajnos, a helyzet változatlan, sőt, egyes források szerint még messze nincs vége az áradásoknak Thaiföldön, ezért a Nikon és a Sony mellett más vállalat is úgy döntött, áthelyezi a gyártást más területekre, más országokba, hogy ne legyen olyan óriási a kiesés és a termékhiány. Ez érthető is, hiszen a karácsonyi szezon előtt állunk, s ezt az éves pénzfejést pedig nem sokan hagynák ki szívesen.

A Sony még az áradások előtt legyártotta a NEX-7 fényképezőinek első sorozatát, így aki előrendelte még augusztusban (vagy szeptemberben), az nagy valószínűséggel hamarosan (november elején) meg is kapja a várva-várt gépét. Az objektívek gyártását nem érinti a krach, így azok szállítása menetrendszerűen zajlik.

A Nikon Thaiföldi képviselete Bangkok mellett bérelt új üzemterületet és felkérte dolgozóit, hogy jövő héttől újra vegyék fel a munkát. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kiesett termékmennyiséget pillanatokon belül pótolni tudják, de a reménykedések szerint így legalább nem lesznek nagyobb fennakadások az ellátásban.

Frissítés: már akkora az áradás, hogy a Bangkok környéke sem biztonságos, ezért egyelőre lefújták az akciót.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.