Így lesznek szépek facebookos képeink!

Mit csináljunk, hogy a facebookra feltöltött fotók ne úgy nézzenek ki, mintha a kutya szájából téptük volna ki? Célunk, hogy ne legyen rosszabb a minőségük, mint az eredeti, még fel nem töltött fényképeknek. Christos Sewell, egy fényképész, csinált egy rövid összeállítást olyan tippekből, amiket ő maga is alkalmaz saját fotóinak feltöltésénél. Ez az írás azonban nem a fürdőszobában mobiltelefonnal kattogó egyénekhez szól – nekik már amúgy is minden segítség túl késői lenne :Đ

1) Átméretezés

A képnek, amit feltöltesz, ne legyen egyik oldala sem nagyobb (hosszabb) 720 pixelnél (pl. 450 x 720 vagy 720 x 300 oké), mert a facebook az ettől nagyobb fotókat automatikusan átméretezi a saját algoritmusával és máris romlott egy adagot a fotód.

2) Élesítés

Aki az Adobe Photoshopot használja, az élesítéskor válassza a „Smart Sharpen” élesítési módot. A paraméterek legyenek: 60% és 0,3 rádiusz. Ha tovább akarod élesíteni a fényképet, inkább küldd rá még egyszer a smart sharpent, ne módosítsd a paramétereket túlzóan.

3) Képformátum

Lehetőleg PNG-t használj alapanyagnak, így nem egy már eleve veszteséges tömörítésű fájlt töltesz fel, ami majd ismét leromlik egy fokkal. A feltöltött JPEG-eket a facebook ismételten tömöríti.

Röviden ennyi, remélem, segít valamit a rövid leírás. (Forrás: http://solsticeretouch.tumblr.com/)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.