AF segéd vak fényképezőknek: íme DeluxGear PinPoint

Nincs AF segédlámpa a fényképeződön? Unod, hogy a dög sosem oda fókuszál, ahová te szeretnéd? Több pénzed van, mint eszed? Akkor ezt a kis kiegészítőt, ami potom 50 000 forintba kerül mostani árfolyam mellett, neked találták ki!

Két AAA méretű elem látja el kellő naftával a PinPoint lézeres célzó fényét, ami zöld pontot rak a témára. Maga a lézerdióda (és a mellé szerelt apró elektronika) egy bakelitből készült, alig 68 grammos dobozkába van építve, amit a fényképezőgép vázának aljára, az állványmenetbe lehet csavarozni. Az állványmenet megmarad, lenti filmből látszik a felszerelés elve.

Szerintem ötöd ennyiből megúszható, ha valóban lézeres AF segédfényt szeretnél a fényképeződhöz. 10-15e forint közt már kapható olyan lézermutató, amihez többféle projekciós ábrát is adnak – ezekkel valószínűleg pontosabban is lehetne fókuszálni, mint egy sima ponttal. Azonban a lézerfény káros a szemnek, ha emberre-állatra világítasz vele, akár komoly szemsérülést is okozhatsz! Itt rendelhető a cucc amúgy.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.