Az Év Esküvőfotósa – Fotópályázat 2012

Az esküvői fotográfiát újszerű látásmódban, kreatívan művelő fotográfusok részére a Pillanart Magyar Esküvőfotósok Egyesülete fotópályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy az alkotók bemutatkozási lehetőségén túl formálja a társadalom szemléletét, esztétikai értékítéletét.

A pályázat nyílt, amin bárki részt vehet, aki elfogadja a pályázati feltételeket. A pályázaton legeredményesebben szereplő pályázó az „Év Esküvőfotósa” címet nyeri el. A pályázatra 4 kategóriában lehet képeket küldeni:

1. Az átalakulás varázsa: Ebben a kategóriában ez esküvői készülődés képei nevezhetők, érzéseikben, és képi világában hűen adják vissza ennek hangulatát.

2. Igen: Ide nevezhetők azok a képek, amik az esküvői szertartásokon készültek, meghitt, boldog, vidám, esetleg humoros, de mindenképp érdekes pillanatokat mutatnak be.

3. Kreatív portrék: A kategóriában olyan, a párról készült – vagy őket egyénileg bemutató – képeket lehet beküldeni, ami
kreatív helyszíneken, világításban, szituációkban ábrázolják őket.

4. A buli: Az esküvői vacsorán, és az azt követő mulatságon készült képeket lehet ebbe a kategóriába nevezni.
Az érzelmek változatosságát, a táncot, játékokat, egyszóval a buli forgatagát mutassák be az ide küldött képek.

Díjazás: A kiíró és támogatói a felsorolt 1-4. kategóriákban az első három helyezett fotót díjazzák. A kategóriák díjazottjai pénz-, illetve tárgyjutalomban részesülnek.

Zsűrizés: a zsűri független, nemzetközileg elismert szakemberekből áll. A zsűri tagjai: Baricz Kati fotóművész – http://katibaricz.blogspot.com (folytatás hamarosan)

Pályázat leadásának határideje: 2012. február 19. éjfél

A képeknek 2011. 01. 01. és 2011.12.31. között kellett készülniük. A zsűri ennek ellenőrzésére bekérheti az eredeti módosítatlan képet (tehát csak olyan képekkel lehet nevezni, amelyeknek ez rendelkezésre áll.)

Technikai információk: a pályázatra digitális képek küldhetők be, amelyeknek a hosszabbik oldala 1400 pixel, álló kép esetén 1000 pixel. A képeknek JPG formátumúnak kell lenniük a legjobb tömörítéssel (12-es) elmentve. A képeken tetszőleges utómunka végezhető, de új képi elemek nem kerülhetnek a képre, illetve montázs nevezése sem engedélyezett. A képek vágása engedélyezett, de a vágás utáni mérete nem lehet 6 megapixelnél kisebb.

Etikai elvárások: a nevezett képeknek valós esküvőn, valós párokat, valós szituációkat kell bemutatniuk. Amennyiben bizonyítást nyer, hogy ez nem így történt, a pályázó kizárásra kerül a versenyből. Nem nevezhetők közízlést sértő obszcén képek. A pályázónak rendelkeznie kell az ábrázolt személyekről egy beleegyező nyilatkozattal, miszerint a fotójuk nyilvánosan megjelenhet. Ennek hiányáért minden jogi következmény a pályázót terheli. További részletek hamarosan.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.