Megjelent a Sony SLT-A77 1.04-es firmware-e

Végre megjelent a Sony SLT-A77 dSLR gépéhez a legújabb alapszoftver, így már a fanatikus rajongók is megint nyugodtan alhatnak. Igen, kis cinizmus van betűim mögött, mert valahol érthetetlen számomra, miért kell egy várható firmware frissítést egy pletykalapnak annyira „várnia”, hogy már hetekkel ezelőtt is olvasni lehetett róla: „jön, készül, Kínában már elérhető, mégsem érhető el stb.”. Persze, hozott javítást, de ezért lázban élni.. A fejlesztések rövid listája (Fotó: Sony):

  • Az optikai hibák automatikus korrekciójának rendszere immár támogatja a Vario-Sonnar T* DT 16-80 mm F3.5-4.5 ZA (SAL1680Z) és a DT 16-105 mm F3.5-5.6 (SAL16105) objektíveket is,
  • javított használhatóság (bármit is jelentsen ez),
  • javított minőség (gondolom a JPEG motorra ártik),
  • javított reagálás (általános működés pattogósabb lett valószínűleg).

A sonyalpharumors.com oldal direkt letöltési linkeket adott a Mac és a Windows firmware fájlokhoz, amit nem tartok túl jó ötletnek, mert egyrészt nincs meg a „hogyan frissítsük” fényképezőgépünk alapszoftverét, másrészt nem fogadtatja el a felhasználóval a feltételeket, melyeket tudomásul kell vennünk letöltés előtt (ezeket persze soha, senki nem olvassa el, de szabály az szabály), harmadrészt nem biztos, hogy pont az a fájl kell nekünk. A Sony magyar oldalán hiába kerestem az új firmware-t, eddig nincs nyoma, tehát óvatosságra intek mindenkit, aki javítani szeretne gépén (bár nem hiszem, hogy Magyarországon túl sok A77-es szaladgálna). Ha mégis belevágnál, akkor tedd saját felelősségedre az említett pletykalapon, itt.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.