A sötétség hercege: Nikon D700 speciális éjjellátó „feltéttel”

Bár a Nikon D700 már önmagában is elég ütős gépezet, ha sötétben való fotózásról van szó, hiszen 12 MP-es full frame szenzora nagyon magas ISO értékek használatát teszi lehetővé viszonylag alacsony zajszint mellett. Az Amerikai Egyesül Államok katonasága azonban egy szinttel feljebb vitte a témát:


Fotó: David Rush U.S. Navy
 
A Nightstalker II éjjellátó rendszert a Tactical Solutions LLC gyártja, s kombinálva a D700-zal, ütős kis kombinációra tehet szert az a katona, aki az éjszaka leple alatt óhajtja lekapni az ellenséget (négerek sötét alagútban effektus?). A katonaság természetesen annak rendje szerint kitanítja azokat a tiszteket, akiknek ezt a szettet a kezébe adja:
 
„Többek között megtanítjuk az éjjellátó berendezés és a fényképezőgép együttes használatának különleges technikáit. Odafigyelünk például az egyszerű, de fatális hibák elkerülésére, mint a fényképezőgép AF-segédlámpájának kikapcsolására, ami egyrészt kárt tehet az éjjellátóban, másrészt – értelemszerűen – elárulja az ellenségnek a fotós hollétét. Különben is: az éjjellátóval felszerelt fényképezőgépek csakis manuális élességállítással használhatók, mert nincs bennük AF-rendszer. Külön művészet az éjjellátó használatával a megfelelő expozíciós értékek beállítása..” (Forrás: nikonrumors.com)
 

Fotó: dlyost.com
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.