Tíz plusz egy ajándékötlet fotósoknak

Noha, alábbi eszközök közül nem mind kifejezetten fényképezőgéphez való, mégis egy/a fénykép megalkotását segíti ilyen vagy olyan módon. Közeleg a karácsony és ideje kicsit a zsebünkbe nyúlni, hogy pörgessük a gazdaságot, hogy tömjük a gazdag külföldi bolttulajok zsebeit – végül is egyszer élünk, s ki tudja (még) meddig.. (Forrás: mashable.com)

1. Olloclip: három optikából álló „clip-on” rögzítésű szett (makró, halszem és nagylátó), amely Apple iPhone 4 vagy 4S-re rögzíthető – potom 70 dollárért.
 
 
2. iPad CF és SD memóriakártya olvasó: töltsd fel segítségével képeidet és videóidat közvetlenül az Apple iPad gépedre. Az olvasó elvileg legfeljebb 4 GB-os kártáykat tud olvasni, de megeshet, hogy pont a te 8 gigásodat is képes megfelelően kezelni.. 15 és 35 dodó közt kapható.
 
 
3. Lytro fényképezőgép: „Az Év Találmánya” díjat zsebelte be. Ha ezt a kamerát használod, nincs többé szükséged élességállításra, azt ugyanis később, kedved szerint teheted meg. Jövő év elejétől lesz csak kapható, de már most előrendelheted. Beépített memóriamennyiségtől (8-16 GB) függően nevetséges 400 vagy 500 dollárért lesz vihető hamarosan.
 
 
4. Owle: igazából nem jöttem rá a leírás alapján sem, hogy pontosan mi is akar lenni ez a kütyü, de ha minden igaz, akkor egy olyan készülékről van itt szó, ami Apple iPhone 3GS, 4 és 4S fogadására képes. Van egy beépített mikrofonja (tehát mechanikus kapcsolat mellett elektronikus is létre fog jönni telefon és Owle közt), egy 0,45 x 37 mm nagylátó lencse-adaptere, négy állványmenete és egy kétoldalas markolata. Kellően nehéz ahhoz, hogy képstabilizátor ként is funkcionáljon, de elég könnyű a mindennapos hurcoláshoz. Must have 160 dolcsiért!
 
 
5. „Lo-fi” minőségű m4/3 objektív: elhagyjuk almaföldjét, hogy egy m4/3 kiegészítőre térjünk ki, aminek köszönhetően a legmodernebb fényképezőgépekkel is visszakapjuk azt a 60-as, 70-es évekbeli gagyi képminőséget, ami után manapság oly’ sok huszonéves áhítozik. Az alacsony kontrasztot adó lencserendszer legalább jó nagyot vignettál (peremsötétedés), van neki becsillanásra való hajlama bőven, de legalább lágy a bokehja (háttérelmosás). A rekeszt F1.4 és F16 közt állíthatjuk, az élességállítás is manuális módon történik. 90 dollárért máris vihető.
 
 
6. iPhone telefotó optika: mikor már kezdtem azt hinni, hogy nem lesz több iPhone-ra való kiegészítő (hihetetlen, mi minden kapható ehhez a tácsi-teli fónhoz), jött egy újabb, nagyszerű darab egy 8-szoros nagyítást nyújtó „objektív” személyében. Az eszközt egy iPhone 4/4S-re húzható tokkal együtt adják, amire ezt rá kell csavarni. Állítsd be kézzel a fókuszt és lőj! 35 dollárért simán megéri.
 
 
7. Gorillapod: szakavatottak körében nyilván nem ismeretlen kiegészítő a híres Gorillapod, amit a Joby gyárt (eredetiben legalábbis). A kicsi, könnyű, de erős állvány szinte bármihez erősíthető, bármire rárakható és típustól függően akár nehezebb dSLR szetteket is stabilan megtart. 20-50 dollár közt megvásárolható és valóban tuti tipp!
 
 
8. Eye-Fi SD memóriakártyák: azokba a fényképezőgépekbe, melyek támogatják, valóban melegen ajánlhatóak, hiszen vezeték nélküli kapcsolatot létesíthetünk fényképezőgépünk és számítógépünk (illetve más, hálózati kapcsolatra képes eszköz) között fájlátvitel céljából. Ára változó, de 50 és 100 dodó közt utánunk hajigálják. Vásárlás előtt feltétlenül nézz utána, hogy a te fényképezőgéped támogatja-e!
 
 
9. Szuper-titkos kémprizma: szinte bármelyik objektívre felcsavarható kiegészítő, ami 90°-os szögben teszi lehetővé a fotózást. Kapd le a szexi szomszéd csajt nyáron a ház előtt úgy, hogy ne is tudjon róla! A forrásoldal szerénykedik és „gyerekeidet” hozza fel példának, akik „nem szeretik, ha fotózod őket”.. Ára sem vészes, 50 és 55 dollár között mozog.
 
 
10. iPhone-hoz való objektív-revolver: valamikor, nem is olyan régen (nem találom, pedig itt van valahol) írtam is róla, hogy milyen ügyes kis kiegészítő ez az iPhone Lens Dial. Fém házat kapsz, amihez egy tárcsa van erősítve, melyben három optika található: nagylátó (0,7x), halszem (0,33x) és telefotó (1,5x). Az eszköznek ráadásul két állványmenete is van, így portré és tájkép módban is használhatod. Ára azonban azóta sem ment lejjebb: 250 dollárért már egy kis zsebfényképezőt is kapsz, ami eleve tudja ezeket a funkciókat.
 
 
+1. White Balance Lens Cap (fehéregyensúly lencsevédő kupak): többféle szűrőmenetre kapható ez a fehéregyensúlyt belövő kupak, ami 45 és 65 dollárért vihető haza.
 
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.