Az „Instagram” lett az év iPhone programja

Maga az Apple nevezte ki az Instagramot az év iPhone szoftverének, ami már önmagában is komoly elismerés. Igazán ledöbbenni azonban akkor fogunk, ha megnézzük a nyers számokat: a kis programot világszerte 50 millióan használják és ez a felhasználói kör még mindig dinamikusan nő, ugyanis múlt hónapban újabb két millió hobbifotós esett áldozatául.

A 13 hónapos, héttagú céget Kevin Systrom alapította és – ha továbbra is ilyen jól mennek a dolgok – hamarosan a tőzsdére is viheti azt. Nem sokára már az Androidos okostelefonok tulajdonosai is beszerezhetik az Instagramot, amelynek „almás” változata már a második kiadásnál tart. Egyelőre nincs kitűzve megjelenési dátum, de Systrom megrögzött terve, hogy megduplázza a rajongótábort, valószínűleg sürgetően hat a fejlesztőkre.

Az Instagram egy ingyenes szoftver az Apple iPhone-ra, ami jelenleg a 2.0.5-ös verziónál tart, s 2010. október hatodikán vált elérhetővé az Apple App Store szoftverboltjában. Segítségével fényképezhetünk, szűrőt engedhetünk rá, majd megoszthatjuk a végeredményt olyan közösségi oldalakon, mint például a Facebook, a Twitter, a Foursquare, a Tumblr, a Flickr, vagy a Posterous. A program fut az Apple iPhone okostelefonjain, az iPad-eken, illetve az iPod Touch-on (feltétele az iOS 3.1.2 vagy frissebb OS megléte).

A tucatnyi szűrővel különféle színhatásokat érhetünk el, melyekkel így akár a ’70-es évekbeli fényképek színvilágát utánozhatjuk. A filterek közt találjuk többek között az „Amarot”, a „Rise-t”, a „Hudsont”, az „X-pro II-t”, az „Earlybirdöt”, a „Valenciát” stb. Próbáld ki te is ingyen, töltsd le innen. A hivatalos blogot itt találod, egyik magyar blogja pedig errefelé olvasható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.