Öt trükk, hogyan lehetnek szebbek karácsonyi portréink

A dphotographer.co.uk szerkesztői összeállítottak öt tanácsot, melyek követésével – elvileg – szebb és jobb családi portrékat készíthetünk. Nos, kíváncsi vagyok, nektek bejönnek-e ezek és hogy ti milyen fényképeket csináltatok! Íme:

1. Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy a fotón mindenkinek nyitva lesz a szeme? Egy roppant egyszerű megoldás erre, ha a kép készítése előtt mindenkit megkérsz, csukják be szemüket, majd a „kinyitni” parancsra egyszerre kinyitja mindenki. Na, ebben a pillanatban kell megnyomni a kioldót majd.

2. Kerüld el a dőlt fejeket. Valamiért az emberek hajlamosak arra, hogy bucijukkal a fényképezőgép felé dőljenek, kicsit „belebólintva” a felvételbe. Ez nem csak hogy természetellenes, de csúnya is. Kérd meg alanyaidat, hogy emeljék fel állukat.

3. Mindenki szeret ugrálni a képeken (vagy nem). Kérd meg a mozgékonyabbakat, hogy ugorjanak egyszerre (többször) és használd a fényképező sorozatfelvétel funkcióját, hogy tutira elkapd a legjobb pillanatot. Érdekes és mókás felvételek születhetnek! (Azért a 88 éves nagymamit ne állítsd fel a tolószékből, de a gerincsérvvel egy hete műtött bratyót se rángasd a történésbe).

4. Szemüveges alanyokat úgy lehet a legszebben lekapni, ha megkéred, tolja fel teljesen a szemüveget az orr tövéig és kicsit (nagyon kicsit!) hajtsa le a fejét. Így elkerülheted a vaku tükröződését az üveglencséken. Előzőleg kapcsold ki a vörösszem-hatás csökkentést!

5. A tokák elkerülése. Az évek múlásával mindenki felszed pár kilót. Van, aki kicsit többet is az átlagosnál, ezért nem szívesen áll a kamera elé. Egyszerűen elkerülheted a tokákat, ha leülteted a portréalanyt és megkéred, nézzen felfelé és emelje fel az állát is. Fotózz enyhén felülről, így tuti „faraghatsz pár kilót” a nagypapiról.

+1: Ötvözd a tippeket! Ugraszd csukott szemmel és feltartott fejjel rokonaidat! De a legfontosabb, a meggyőző mosoly!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.