Olympus OM-D – egyre közelebb

Egyre több pletykaoldal foglalkozik az Olympus új, hiper-csúcs kategóriás m4/3 vázával, ami a régi OM családra épül majd és várhatóan február első két hetében mutatják majd be a CP+ szakkiállításon. Lentebbi grafikát a Német Szabadalmi Hivatalnál védette le a gyártó, ami önmagában még persze semmit sem jelent, de minden esetre bíztató jele annak, hogy valami fortyog az Olympusnál.

Amit eddig tudok: 99% az esélye annak, hogy 16 MP-es szenzor lesz az időjárásálló vázban; a 43rumors.com azt pedzegeti, hogy az érzékelőt maga az Olympus tervezte és kifejezetten magas dinamikaátfogásúra („High Dynamic Range”) hegyezte (erről egyelőre a pletykaoldalnak sincs több információja). Az érzékenység plafonja elvileg ISO 25 800 (sic!) lesz, ami a m4/3-os gépek közt új rekord lenne (kérdés persze, már ha igaz, hogy mennyire lesz használható ez az érték, mert a marketingesek papírja sokat elbír..).

A váz ára még természetesen ismeretlen, de a fentebb nevezett oldal 1000 euró (illetve 1100 USD) körülire taksálja. Lesz beépített elektronikus kereső is, ráadásul egy teljesen újfajtát ígérgetnek a források. Az OM-D nagy valószínűséggel nem konkrétan az eljövendő gép neve lesz, hanem inkább az OM digitális gépcsaládé (mint a PEN az E-Px gépeknél). Nos, egyelőre ennyi, holnap már többet tudok majd írni róla 😉

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.