Kezd körvonalazódni az Olympus első OM-D(igital) gépe – frissítve!

Tegnap már írtam egy rövidebb összefoglalót az Olympus legújabb géptestéről, amit a CP+ szakkiállításon fognak február nyolcadika környékén bemutatni. Igazából sok újdonság nincs, az ár még mindig nem fix, de olyan 900-1000 euró között várható. Az ISO értéket a tegnapi hírben idézett pletykaoldal elírta, a szabványos ISO 25 600 várható csúcsértéknek. Az internet rejtelmes bugyrait túrva fény derült még pár apróságra: így például a kijelző érintésérzékeny OLED lesz (600e képpont körüli felbontással) és dönthető, az OM-D logó is valódi. 35 fókuszmező közül lehet majd választani – tehát nagyjából egy 16 MP-es E-P3 „lelket” rejt a fém váz. Belebotlottam olyan információkba is, miszerint kicsit később, a nyár folyamán újabb m4/3-os optikák várhatók. Lesz makró (60/2.8 – 90%-os bizonyossággal), lesz portré (70-80 mm körüli F1.8) és portrémarkolat (!), valamint egy újabb izmos vaku (50 körüli kulcsszámmal).


Valószínűleg egy hamisítvány, de csinos (forrás: photorumors.com)

Frissítés: elfelejtettem említeni az 5-irányú (!) beépített képstabilizátort, ami nem csak a szokásos négy irányú mozgást képes kompenzálni, hanem a gép előre-hátra mozdulatait is.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • dik_

  Nocsak, 70 F1.8 jöhetne! 🙂

 • hát ez a 900-1000 euró szinte aprópénz a Fujihoz képest 🙂

 • várjuk ki a végét.

 • nossvagyok

  Olympus = marhadrága lesz

 • FEDman

  Ez a nagy teljesítményű vaku érkezése kicsit elgondolkoztatott. Meglepődnék ha a 2 éve hanyagolt DSLR vonalnak szeretnék egy ilyennel kedveskedni.
  Viszont mirrorless vonalra meg egy ilyen nagy teljesítményű és emiatt feltételezhetően szép nagy és nehéz vaku elég érdekes húzás.
  Hacsak nem kap az új OM-D egy igazán komoly opcionális markolatot..

  Nem lenne rossz, már nagyon várom ezt a gépet. 🙂

 • @FEDman: mind a marok marcsa és a vaku természetesen az om-d-hez lesz.

 • FEDman

  Egy nagy vakunál is a súly nagy részét az akksi/elem adja. Ha rajtam múlna m43-ra egy komoly + akksikat magába foglaló markolatot terveznék és ez adná az energiát egy ilyen esetleges nagy vakunak is.
  Gondolom az össztömeg így se lenne kevesebb, de mennyivel kellemesebb lenne így a gép a balansza, hogy a súly nagy része a markolat körül lenne és nem fent magasan. 🙂

 • nossvagyok

  az izmos vaku készülhet(ne?) az E-5-höz, vagy annak utódjához is.

  mekkora innovációnak számítana, ha a méretes akksikat az övre rögzíthetően a derékra száműznénk,
  amit egy vékony kábel kötne össze a megkönnyebbült géppel/vakuval? 🙂

 • @nossvagyok: vagy vezeték nélkül továbbítanák a naftát 🙂