Hihetetlen fotók az oroszlánok magánéletéből

Will és Matt Burrard-Lucas saját tervezésű, úgynevezett „BeetleCam” kamerájukkal kerültek testközelbe a vadonban élő oroszlánokkal. A természetfotós testvérpár már 2009-ben megalkotta azt a távirányítású, „páncélozott”, kerekeken gördülő készüléket, amivel már több veszélyes vadállathoz férkőztek közel.
 
 
Mostani, azaz második útjuk során a kenyai Masai Mara rezervátumba látogattak el azzal a céllal, hogy az ott élő oroszlánokról készítsenek korábban soha nem látott fényképeket. Will így nyilatkozott:
 
 
„Két új BeetleCam-et építettem. Az egyiket „oroszlánbiztos” páncélzattal, a másikat pedig fejlettebb felszereltséggel láttam el, mint például HD minőségű videokamerával, WiFi-n továbbított élőképpel és távirányított kameramozgatással. Fivéremmel, Matt-tel elindultunk a kenyai Masai Mara-ba, ahol hatalmas, elképesztő mennyiségű oroszlánnal találkoztunk!
 
 
Két héttel később a páncélozott BeetleCam már igen ütött-kopott volt: a csavarmenetek kikoptak, a páncélzat pedig telis-tele volt harapásnyomokkal és karmolásokkal. Szerencsére, már pont utunk végén jártunk és ami a lényeg: ezúttal nem veszett oda a masinánk! Olyan képekkel és videókkal tértünk haza, amik elvárásainkat messze túlszárnyalták. Következő kalandtúránkhoz is gazdag ötlettárat halmoztunk fel kenyai kiruccanásunkon.”
 
A testvérpáros fényképekkel gazdagon kiszínesített weblapja errefelé tekinthető meg.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.