Március 16-tól a boltokban: Apple iPad 3

Az Apple ma jelentette be méltán népszerű iPad ujjbegy-gépeinek harmadik generációját, az iPad 3-at. A legfontosabb újítások között mindenképp első helyet érdemel az új „retina” kijelző, amely 3,15 MP-es felbontást (2048 x 1536) tömörít a 9,7”-os kijelzőre. A „futottak még” kategóriában pedig az LTE 4G támogatást, a gyorsabb grafikus processzort és a fejlettebb kamerát (5 MP felbontással, képstabilizációval és LED fénnyel) kell említeni.
 
 
A feketében vagy fehérben megvásárolható iPad 3 16, 32, illetve 64 GB-os tárkapacitással lesz elérhető 480, 580, illetve 680 euróért. Annak, aki WLAN mellé géesemet (oké, oké: 3G-t) is óhajt, valamivel többet, 600, 700, vagy 800 eurót kell az asztalra tennie. Bár több országban valóban március 16-tól lesz megszerezhető a készülék, Magyarországra valószínűleg csak a második hullámmal, azaz március 23-án fog érkezni.
 
 
Az új iPad iSight kamerája, amint már említettem, 5 MP-es. A hátulról megvilágított érzékelő előtt egy áttervezett optika csücsül, ami öt lencsetagból áll, legtágabb rekesznyílása pedig F2.4. A Full HD felbontású mozgóképek felvételére is képes egység automatikus élességállítással és arcfelismeréssel is rendelkezik.
 
Az újonc kicsit hízott, 9,4 mm-es vastagságával 0,6 milliméterrel vastagabb az iPad 2-nél, sőt, tömege 50 gramm körüli értékkel több lett. Az akkuidő állítólag maradt 10 óra (illetve 9 óra 3G-n lógva); a Bluetooth 2.1 helyére a kékfog 4.0 érkezett. Akit a részletes műszaki leírás és a többi szolgáltatások, funkciók hosszú listája érdekel, az ugorjon gyorsan az iPad 3 hivatalos oldalára.
 
Fotós szemszögből egyre érdekesebb az iPad, hiszen a számos hasznos app és a beépített kamera mellett most már egy hatalmas felbontású kijelzőt is láthatunk, amin élvezet lehet frissen készített fotóinkat nézegetni, szerkeszteni. (Most gondoltam csak bele, hogy a 27"-os monitoromnak nincs ekkora felbontása)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.