Ingyen makró „objektív” az Apple iPhone-hoz

Szeretsz makrózni? Szereted a művészien érdekes képeket? Nincs makró optikád, de szeretnél egyet Apple iPhone okostelefonodhoz? Mindezt ingyen? Semmi probléma! Csupán egy vízcseppre lesz szükséged és egy kis vállalkozó szellemre és máris új távlatok nyílnak meg a benned rejlő fotóművész előtt!
 
iPhone makró
Kép forrása: osxdaily.com
 
Igen, a fenti kép egy csepp víz és egy iPhone segítségével jött létre. Hogy hogyan? Mi sem egyszerűbb ennél: fogd a telót, hogy a hátoldala nézzen felfelé, tégy egy kis vízcseppet (1/4 és 1/2 cm közti átmérője legyen) a beépített kamera lencséjére, óvatosan fordítsd meg a telefont és voilá, kész is a makró szett. A vizeskedés közben azonban légy óvatos, nehogy víz kerüljön a telefon belsejébe, mert akkor buktad a garanciát és rossz esetben a telónak is annyi! (Esetleges balszerencsésen elsülő makrózásért nem vállalok felelősséget!)
 
iPhone makró
Kép forrása: scientificamerican.com
 
Fenti ötletet az osxdaily.com oldalain olvastam, de már korábban találkoztam ezzel a megoldással más helyeken is. A folyadék használata nem új keletű dolog (képek), nem egy gyártó kísérletezett (a Samsung szabadalma) és kísérletezik a mai napig (a NASA szemüvege) folyadéklencsékkel. Ezek ugyanis – ellenben a szilárd lencsetagokkal – szabadon alakíthatóak, így akár a zoomolás és az élességállítás is megoldható mozgó alkatrészek nélkül.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.