Ipari kamerarendszereket mutatott be a Phase One

A Phase One nem csak középformátumú fényképezőgépekhez adja hátfalait, hanem újabban szakosodott felhasználási célokhoz is. Nem egy, hanem kapásból két különböző céleszközt mutatott be a gyártó vállalat. Az első a sorban a Phase One iXA, amely egy olyan középformátumú kamera, ami légi felvételekhez lett optimalizálva. A választhatóan 60 vagy 80 MP-es hátfal RGB vagy NIR (Near InfraRed – infravörös közeli tartomány) rendszerű lehet, s könnyen csatlakoztatható új, vagy már meglévő rendszerekhez. Az alumíniumötvözetből készült test amellett hogy könnyű, rendkívül strapabíró is egyben. A Phase One iXA könnyen összekapcsolható többkamerás rendszerekbe – ilyenkor 100 mikroszekundum alatt marad a készülékek szinkronizálása.

 
A Phase One iXA hátfalhoz a Schneider-Kreuznach elektronikusan vezérelt központi zárai csatlakoztathatók. A mellékelt szoftver segítségével távvezérelhető az eszköz érzékenysége (ISO érték), zárideje, rekeszértéke, valamint maga a kioldás. A 60 MP-es egység 40 000, a 80 MP-es készülék 45 000 euróért vásárolható meg májustól.
 
A gyártó másik újdonsága a Phase One iXR repró kamera, amely 40, 60 vagy 80 MP-es felbontást kínál. A Capture One Workflow Software a lelke a rendszernek, amely többek között távvezérelt finomfókuszálást is lehetővé tesz. Erre a szolgáltatáscsomagra szüksége is lesz a fotósnak, hiszen a Phase One iXR sem tükröt, sem keresőt nem tartalmaz, s teljes mértékben az élőképre támaszkodik munka közben. A gyártó arra törekedett, hogy minél kevesebb mozgóalkatrészt építsen a készülékbe, így a mozgás által keletkezett vibrációk a lehető legnagyobb mértékben minimalizálhatók.
 
 
A háromféle felbontású hátfallal kínált szett (hátfal, készülékház és célobjektív) ára 23 000 eurónál kezdődik. Mint az iXA, a Phase One iXR is májustól lesz megvásárolható.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.