A Canon új vezetőt nevezett ki az európai, közel-keleti és afrikai üzletág élére

Sajtóközlemény

A Canon bejelentette, hogy Rokus van Iperent nevezte ki a Canon európai, közel-keleti és afrikai régiójának (EMEA) elnök-vezérigazgatójává, aki így a Canon első európai vezetője lesz az EMEA régióban. A pozíciót korábban betöltő Ryoichi Bamba negyven a Canonnál és négy ebben a pozícióban eltöltött év után vonul nyugdíjba.

A Van Iperen által átvett szervezet – a világ élvonalába tartozó – képalkotó megoldásokat és szolgáltatásokat biztosít vásárlók millióinak, üzleti felhasználóknak és egészségügyi ügyfeleknek az egész EMEA régióban. A Canon Europe mindezek mellett a Canon Inc. összesített bevételeinek legnagyobb részét adja. Van Iperen az Océ N. V. elnök-vezérigazgatói pozíciójából érkezik a Canon Csoportba, amelyet 1999 óta töltött be, egészen a 2010 márciusában történt Canon felvásárlásig.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az első európai lehetek, akit megbíztak a Canon EMEA régiójának vezetésével” – mondta Rokus van Iperen, a Canon európai, közel-keleti és afrikai régiójának (EMEA) elnök-vezérigazgatója. „Mindig is tiszteltem a Canont a világszínvonalú innovációiért és a kiváló üzleti teljesítménye miatt. Miután az elmúlt években szorosan együtt dolgoztam a Canonnal, érdeklődéssel tekintek a jövőbe, amelyben kiemelt szerepet kap a Canon és az Océ összeolvadása az EMEA régióban, valamint a Canon üzleti növekedésének folytatása az egész régióban.”

Van Iperen 1978-ban csatlakozott az Océhoz. Miután számos munkakört betöltött a kutatás-fejlesztési osztályon, 1989-ben a nyomtatórendszerek üzletágáért lett felelős. 1992-től az Océ-Belgium N. V. ügyvezetője lett egészen addig, amíg 1995-ben az Océ N.V igazgatótanácsának tagja lett. Van Iperen kiemelkedő eredményei közé tartozott a Siemens Nixdorf nyomtatási osztályának felvásárlása és integrálása az Océ szervezetébe. A holland szakember az eindhoveni műszaki egyetemen végzett.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.