Blogtalk: szülinap és sorsolás

Rövid visszatekintő
 
2011. május ötödikén, 13.21-kor remegő kézzel nyomtam meg a „publikál” feliratú gombot a blog.hu admin oldalán: élessé vált a „Megérkezett az Olympus LS-20M zsebkamera” címet viselő poszt. Ezt a gombnyomást utána szinte azonnal meg is bántam, hiszen nem ezt, hanem a már korábban betervezett és megfogalmazott bemutatkozó írást szerettem volna kitenni elsőnek, ahogy illik. (facepalm) Nem baj, gondoltam, úgysem olvassa még senki ezt a blogot. És ezzel úgy nagyjából igazam is volt. A sikerek az első hetekben elmaradtak, hiába nézegettem esténként a statokat.
 

Fiam szülinapi tortáját lenyúltam 🙂
 
Kemény munka, eszmecserék a haveri körrel és „piackutatás” következett, aminek végül csak meglett az eredménye: egy ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, hogy az index.hu címlapján „kint vagyok” a „268 megapixeles fénykép készült az éjszakai égboltról” című anyagommal. Mondom tessék? Azt hittem, viccel. Gyorsan megnéztem, és tényleg:
 
 
Mondanom sem kell, aznap magas olvasottsággal zártam a napot. A „siker” nagyon jókor jött, mert pont alkotói mélyponton voltam. Azon gondolkoztam, hogy lám mennyit dolgozom a blogon és mégis csak minimális növekedést érek el – vajon mi lehet az oka. A pillanatok alatt szertefoszlott depresszió hatására még jobban belevetettem magam a mélyvízbe és egyre több, érdekesebb anyagok felkutatásán fáradoztam. Ma, egy évvel később, 13 darab index.hu címlapos szereplésre, több blog.hu főoldalas megjelenésre és egy nagyon megtisztelő „A hét bloggere” címre tekinthetek vissza. Számos külföldi szak- és pletykalapokra is volt szerencsém az egy év alatt felkerülni posztjaim tartalmával. Hivatkoztak rám többek közt a dpreview.com fórumában, a gizmodo.com címlapján, a photorumors.com-on, a 43rumors.com-on, vagy még például a spanyol fotoactualidad.com oldalon.
 
Mindeközben 738 Facebookos követőre tettem szert, akik remélhetőleg nem csak a nyeremények miatt „lájkoltak be” 🙂 Annak is nagyon örülök, hogy a követőim száma tavaly karácsony óta megduplázódott, tehát a tartalommal „jó úton” járok. Kértem tőletek emailben visszajelzést a bloggal kapcsolatban (tartalom és megjelenés), aminek nagyon sokan eleget is tettetek. Megható volt olvasni az elismerő szavakat, de ugyanakkor tanulságos volt látni, hogy vannak még hiányosságok. Nyilván nem fogok a babérjaimon ücsörögni; több dolog is tervbe van véve, melyekről egyelőre nem szeretnék konkrétumokat elkotyogni. Mivel a blogot nektek írom, ezért bárki, bármikor nyugodtan írjon, ha valami nem tetszik. Persze, szívesen veszem a vállveregetést is, hiszen a pozitív kritika is ösztönző hatású 🙂 No, de térjünk a mai nap lényegére, a sorsolásra, amit ígértem. Facebookos követőim közül ma egyetlen egy személyé lett a Nikon-Olympus ajándékcsomag.
 
 
A mai sorsolás nyertese
 
A nyertes, aki a Nikon és az Olympus hazai képviseleteinek ajándékcsomagját kapja pedig nem más, mint: Pospisek Katalin! Gratulálok!
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.