Animált kalózfilm a Canon EOS 1D Mark III-mal

Még hogy csak olyan dSLR vázzal lehet videózni, amelyik képes a mozgóképfelvételre: az Aardman Oscar díjas brit csapat 50 darab Canon EOS 1D Mark III segítségével vette fel legújabb animációs filmjét, amit összesen 1 millió képkocából állították össze. A „The Pirates” című remekmű több mint két év alatt készült el.
 
 
Tom Barnes, a csapat műszaki igazgatója a techradar.com online lappal folytatott beszélgetése során rámutatott, hogy miért pont az 1D Mark III fényképezőgépre esett a választásuk és milyen technikai problémákkal kellett megküzdeniük a munkálatok során. Így például át kellett alakítaniuk a speciális filmezéshez használatos objektíveket, hogy azokat a dSLR vázakon is alkalmazni lehessen. Ezeknek ugyanis – így Barnes – nagy, mélyre a vázba nyúló optikai lencsetagjaik vannak, melyek a tükörreflexes fényképezőgépek tükreinek mozgását akadályozták volna.
 

És miért pont az 1D Mark III-ra esett a választás? A műszaki igazgató szerint a Canon gépek szenzorjai nagyon kiszámítható módon viselkedtek, így egyenletes karakterisztikájú képet adtak. Ennek akkor volt fontos szerepe, amikor egyes gépeket munka közben kicseréltek. A full frame-nél kisebb szenzor pedig a nagyobb mélységélesség miatt volt létfontosságú, hogy a nem egész 21 centis figurák (a film szereplői) életnagyságúnak hassanak.
 
Végül, a film elkészülte után, az 50 darab Canon fényképezőgép immár végső nyughelyén, egy tárolóban pihen – nem valószínű, hogy még egy filmhez bevetik őket. No, nem azért, mert már elavultak, hanem a több mint két éves munkálatok során kapott terhelés miatt. Ne feledjük, van köztük nem egy olyan darab, ami akár két évig folyamatosan működött élőképes módban! (Forrás: petapixel.com)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.