Grizzly vs Nikon D4 – 1:0

A Yellowstone parkja egész évben gyönyörű szép vidék, szinte sorban állnak a fotózandó témák. Andrew Kane is így gondolta: szeretett volna kicsit kikapcsolódni, fotózgatni a parkban, ezért a Lens Rentals szolgáltatásait igénybe véve bérelt egy Nikon D4 vázat és egy 600 mm F4 optikát hozzá. Jól felszerelkezve elindult hát a Yellowstone Nemzeti Parkba, hogy az ott honos vadvilágot lencsevégre kapja. A D4-et a 600-as objektívvel egy masszív háromlábra erősítette, majd leállítva hagyta, hogy másodgépével közben egy prérifarkast örökítsen meg. Amint azonban eltávolodott a méregdrága Nikon cucctól, furcsa hangokat hallott. Mire észbe kapott volna, már egy Grizzly medve vette kezelésbe a tripodra szerelt D4-et és a 600-as obit.

grizli1.jpg

„Ágak recsegését hallottam a hátam mögött, s amint megfordultam, megláttam a medvét. Gyorsan felkaptam az állványt a Nikonnal, majd lassan elkezdtem hátrálni a felszereléssel. A medve azonban nem ijedt meg, egyre csak közeledett felém. Amikor már körülbelül 19 méterre lehetett tőlem, belebotlottam egy ágas-bogasba, amin már nem tudtam átemelni az állványt és a gépet, így nem volt választásom, otthagytam a felszerelést és folytattam menekülésemet.”

grizli2.jpggrizli3.jpg

A medve végül felborította a háromlábat a Nikon D4-gyel és a hatszázas objektívvel, majd párszor megtaposta a maga párszáz kilójával biztos, ami biztos elven. A 10 000 dolláros optikának befellegzett, a váz bajonettje – bár maga a gép túlélte a löködömöt és működőképes maradt – pedig elgörbült. Hála az égnek, a fotós nem sajnálta a biztosításra a pénzt, így neki egy fillérjébe sem került a baleset. Mi ebből a tanulság? A medve nem játék! (Forrás: lensrentals.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.