Új firmware-t adott ki a Nikon D4 professzionális fényképezőgépéhez

A Nikon kiadta 1.02 számú alapszoftver-frissítését a legújabb professzionális dSLR fényképezőgépéhez, a D4-hez. Idézet a Nikon magyar honlapjáról:

nikond4.jpg

„Ez a szolgáltatás szoftvert biztosít a D4 A firmware-ének 1.02 verzióra, illetve B firmware-ének 1.02 verzióra történő frissítéséhez. A szoftver lehetőséget nyújt az A és a B firmware legújabb verzióra történő, egyidejű frissítésére bármilyen előző verzióról. Ha az ön fényképezőgépén már a legfrissebb firmware-verzió van telepítve, akkor nem kell letöltenie és telepítenie ezt a firmware frissítést. A gépen található jelenlegi firmware verziószámát a beállítás menü Firmware version (Firmware-verzió) pontjában ellenőrizheti.

Kérjük, ügyeljen arra, hogy a szoftver letöltésének megkezdése előtt elolvasta és megértette a licencszerződés feltételeit. A letöltést az oldal alján található hivatkozásra kattintva indíthatja el.

  • A Format memory card (Memóriakártya formázása) parancs már hozzáadható a My Menu (Saját menü) menühöz.
  • A fényképezőgép monitorán megjelenített Adobe RGB képek színskáláját módosítottuk. Így a megjelenített képek élénkebb színűek lehetnek.
  • Az FTP upload (FTP-feltöltés) opció kiválasztásakor a hálózati kapcsolat mostantól stabilabb.
  • Amikor [P] vagy [S] expozíciós módban rekeszállító gyűrűvel rendelkező objektívvel rögzítettek videókat és az Aperture ring (Rekeszállító gyűrű) opció volt kiválasztva az f10 egyéni beállításban (Customize command dials>Aperture setting, Vezérlőtárcsák testreszabása – Rekeszbeállítás), akkor a gép minimális rekeszt állított be. Ezt a hibát kiküszöböltük.
  • Amikor videofelvétel közben állóképet rögzítettek, és eközben az 1920 ×1080; 30 fps; crop, 1920 × 1080; 25 fps; crop (1920 ×1080; 30 kép/mp; kivágás, 1920 × 1080; 25 kép/mp; kivágás) vagy 1920 × 1080; 24 fps; crop (1920 × 1080; 24 kép/mp; kivágás) érték volt kiválasztva a Movie settings>Frame size/frame rate (Videobeállítások – Képméret / képkocka sebesség) beállításban, valamint a Live frame grab (Képkocka mentése) érték volt kiválasztva a g4 egyéni beállításban Assign shutter button, Kioldógomb kiosztása), majd ezt a képet megjelenítették a Capture NX 2 vagy a ViewNX 2 programban, akkor az ott megjelenített élességpont pozíciója különbözött a rögzítéshez használt tényleges élességpont pozíciójától. Ezt a hibát kiküszöböltük.
  • Kiküszöböltük azt a hibát, amely lefagyasztotta a fényképezőgépet akkor, ha memóriakártyát próbáltak formázni benne (a beállítás menü > memóriakártya formázása paranccsal), miközben a fényképezőgép HTTP-kiszolgáló módban csatlakozott egy hálózathoz.”

A frissítés menete és a szükséges fájlok letöltése innen érhető el.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.