A Panasonic hivatalosan is bejelentette DMC-G5 és DMC-LX7 fényképezőit

Számtalan találgatás után végre megérkeztek a hivatalos információk a két várva várt gépről. A Panasonic ma reggel jelentette be a DMC-G5 tükör nélküli, cserélhető objektíves rendszerkompaktját, valamint csúcskompaktját, az LX7-et, ami az LX5 elődmodellt váltja. A DMC-G5 legfontosabb jellemzői az új 16 MP-es Live MOS m4/3 érzékelő és a Venus 7 jelfeldolgozó processzor, melyeknek köszönhetően a gyártó még jobb képminőséget ígér. A Lumix G5 érzékenységét immár ISO 12800-ig emelhetjük, ami egy teljes FÉ-vel magasabb érték, mint az elődmodellnél volt.

panag5a.jpg

A „Light Speef AF” autofókusz rendszer már ismert a korábbi m4/3-os modellekből, mint például a GX1-ből, így valószínűleg ezúttal sem kell majd annak sebességében, vagy pontosságában csalódnunk. Az AF módok közt megtalálható a többmezős, az arcérzékeléses, vagy a követős, így szinte minden fotózási helyzetnek megfelelően állíthatjuk majd be a masinát. Ehhez társul a 6 kép/mp sorozatfelvételi sebesség, ami a felbontás csökkentésével akár 20 kép/mp-re növelhető.

panag5b.jpg

A szenzoron véghezvitt fejlesztések és az új képfeldolgozó egységnek köszönhetően nem csak az állóképek, hanem a mozgóképek minősége is javulást ígér: a Lumix G5 Full HD (1080p) felbontásban akár 50 kép/mp sebességre is képes. A képhez sztereó hang párosul, s anyagainkat AVCHD, vagy MP4 konténerben menthetjük SD, SDHC, illetve SDXC memóriakártyákra. A gép hátoldalán egy artikulatív 3”-os érintésérzékeny kijelző teszi a dolgát. Ennek teljes felületét használhatjuk fókuszáláshoz (egyérintéses fókusz), illetve kioldáshoz egyaránt.

panag5c.jpg

A Panasonic Lumix DMC-G5 m4/3 fényképezőgép fontosabb tulajdonságai csokorba szedve:

  • Új 16 MP-es Live MOS szenzor
  • ISO 160-12800 érzékenységi tartomány
  • Venus Engine VII FHD jelfeldolgozó processzor
  • Light Speed AF-rendszer
  • 6 kép/mp sorozatfelvételi sebesség (csökkentett felbontással akár 20 kép/mp)
  • 1080p @ 50 fps AVCHD, vagy MP4 (utóbbi 25 fps)
  • Beépített elektronikus kereső
  • 3”-os érintésérzékeny artikulatív LCD

Panasonic Lumix DMC-LX7

A Panasonic LX7 sokat ígér: Leica DC Vario-Summilux optikájának legtágabb rekesznyílása F1.4, speciális nanokristályos lencsebevonattal és beépített ND szűrővel rendelkezik, s gyújtótávolsági tartománya ekvivalens 24 mm-ről indul, majd 90 mm-nél áll meg (itt még mindig tekintélyes F2.3 lehet a legtágabb rekesz). A sajtóanyag sajnos nem tér ki a szenzor méretére, csupán azt tudni, hogy a MOS lapka 10 MP-es felbontást kínál. Mint nagyobbik testvérében, a G5-ben, így az LX7-ben is már a Venus Engine VII FHD alakítja fényképpé az elektronikus jeleket. Érzékenységi tartománya ISO 80 és ISO 12800 közé esik. Az új CPU előnyeit a videofelvételi rendszer is kamatoztatja, mivel itt is 50 kép/mp sebességű lehet a Full HD felbontású mozgókép (AVCHD, illetve MP4 konténerbe vehetjük fel anyagainkat).

lx7a.jpg

A Lumix LX7 kreatív (manuális) használatát a két tárcsa teszi könnyebbé és élvezetessé – persze az intelligens automata módra is nyugodtan rábízhatja magát az, aki még ismerkedik a fotózással. Képeinket a fix kijelző, vagy az opcionálisan csatlakoztatható elektronikus kereső segítségével komponálhatjuk.

lx7b.jpg

A Panasonic Lumix DMC-LX7 csúcskompakt fényképezőgép fontosabb tulajdonságai csokorba szedve:

  • Nagy fényértékű Leica DC Vario-Summilux optika ekvivalens 24-90 mm gyújtótávolsági tartománnyal (F1.4-2.3)
  • 10 MP-es MOS szenzor
  • Venus Engine VII FHD
  • ISO 80-12800 érzékenységi tartomány
  • Full HD videofelvétel (1080p @ 50 fps, AVCHD, MP4)
  • Két paraméterező tárcsa (egyik a hátoldalon, a másik az optika körüli gyűrű)
  • Beépített ND szűrő

A fényképezőgépek forintosított ára és a Magyarországi forgalmazás kezdete egyelőre nem ismert, amint lesz érdemi információ, azonnal közlöm.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.