Megjelent a Magic Lantern 2.3

Időközben, szép csendben megjelent a Magic Lantern 2.3-as változata, ami kompatibilis a Canon 5D Mark II-vel, a 60D-vel, az 50D-vel, az 500D-vel, az 550D-vel és a 600D-vel. Mi is ez a Magic Lantern? Nos, ez egy alternatív firmware az említett Canon dSLR fényképezőgépekhez, ami új szolgáltatásokkal, illetve a gyáriak tuningolásával szinte új masinát varázsol az adott fényképezőből. Az újdonságok között olyanok találhatók, mint például egyénre szabható menük, automatizált HDR képsor, timelapse (időszakos felvétel), fejlett FPS és ISO vezérlés, képi beállítások az élőkép használatával, képelemzés és gyors lejátszás.

„A Magic Lantern 2.3-as változata fontos mérföldkövet jelent a fejlesztésben – világszerte számtalan professzionális felhasználó bízik szoftverünkben a napi munkája során. Határozottan kijelenthetjük, hogy immár szó sincs egy egyszerű „hekkelésről”; a Magic Lantern a legjobb úton jár egyfajta stabil mérnöki mestermű felé, amelyben a napi munka során bárki megbízhat.”

A Magic Lantern (ML) nem újdonság – az évek óta létező szoftver minden egyes újabb kiadásával egyre érettebbé vált. Tartsuk szem előtt, hogy ez a módosított firmware rengeteg olyan funkciót és szolgáltatást tesz elérhetővé, amit a Canon nem akart oda adni a felhasználóknak, hiába lenne rá képes a fényképezőgép hardvere. A Magic Lantern augusztus 13-tól ingyenesen lesz elérhető bárki számára, addig azonban 10 (vagy több) dolláros adományért tölthető le a fejlesztő honlapjáról.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.