3 évet töltött egy dSLR egy patak mélyén

Azt már tudjuk, mi történik egy fényképezőgéppel, ha egy évet úszik az óceán sós vízében. Most azonban egy iszapos patak mélyén pihent meg egy dSLR – érdekes módon szintén egy Canon belépőkategóriás tükörreflexes fényképezőgépről van szó (úgy tűnik, ezek a kis műanyag csodák szeretnek felfedező útra menni) -, amit három év után találtak meg. Múlt hónapban a Vermonti John Noerr talált rá a Canon Rebel XT (EOS 350D) fényképezőgépre, amint az egy patakban fürdőzött. A megtaláló nagy meglepetésére a memóriakártya olvasható maradt, így az 581 darab fényképből következtetni lehetett arra, hogy a masina körülbelül 3 évet töltött a szabadban.

megtalaltkamera.jpg

És itt válik izgalmassá a történet: Noerr úgy vélte, hogy a képeken látható városképek, emberek és különféle jelzőtáblák alapján ki tudja deríteni, ki lehet a fényképezőgép tulajdonosa. Az egyik fényképen egy utcanév és egy házszám is látható volt, így a Google Street View segítségével virtuálisan bejárhatta a környéket. A cím alapján Noerr kikereste az ott lakók nevét, amire a Google-ban rákeresett. Végül eljutott a Twitteren egy nő oldalára, ahol a memóriakártyán talált önarcképekhez hasonló fotókat talált. Küldött is gyorsan egy üzenetet a hölgynek: „Azt hiszem, megtaláltam a fényképezőgépedet az Adirondack Hegység egyik patakjában.”.

Mint kiderült, a nő fivére, Michael Comeau volt a hunyó, aki még 2009-ben vesztette el az ominózus fényképezőgépet, mikor az egy túra során a vízbe zuhant. Minden jó, ha a vége jó? A kis gép, persze, kimúlt, de a képek legalább megmaradtak érdekes emléknek. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.