Vezeték nélküli fényképezőgép-vezérlés a CameraMatorral

A kaliforniai Usman Rashid egy floridai fotózás alkalmából elkezdett olyan megoldás után kutatni, ami lehetővé tette volna részére, hogy a dSLR gépével készített fotókat valós időben láthassa Apple iPad-jén. Amit azonban talált az vagy túl drága, vagy csacskán használható volt. Ezért – mint minden valamire való vállalkozó szellem – olyan eszközt hozott létre, ami igényeit teljes mértékben kielégítette: megszületett a CameraMator.

cameramator1.jpg

A rendszernek csupán két alkotóeleme (oké, a vezetékkel együtt három) van: egy a fényképező vakusarujába csúsztatható, vezeték nélküli adó-vevő és egy szoftver az iPad-re, ami az egész hóbelevancot vezérli.

cameramator2.jpg

A vezeték nélküli egységet a fényképezőgép USB portjához kell csatlakoztatni. A készülék vagy egy saját hálózatot hoz létre, vagy egy már meglévőhöz csatlakoztatható Wi-Fi-n keresztül. A működtetés pedig almásan egyszerű: csattanj fel iOS eszközöddel a hálózatra, indítsd el a mellékelt appot és már indulhat is a munka (vagy szórakozás).

cameramator3.jpg

Amint csatlakoztunk iPad-ünkkel, máris átvehetjük a kontrollt a dSLR fölött. A szoftverrel ugyanis nem csak az elkészített fotókat nézegethetjük, de a fényképezőgép beállításait is módosíthatjuk igény szerint, sőt, a kioldót is működtethetjük.

cameramator4.jpg

A CameraMatorral automatizálható a fotózás, így például adott időintervallumonként is lehet fényképeket készíteni, de a HDR képsorokat és az önkioldást is megoldhatjuk a kiegészítővel. A feltaláló elmondása szerint a CameraMator kompatibilis az összes ismertebb márka fényképezőivel, amiket az elmúlt 5 évben gyártottak. Bár Rashid már talált egy kínai céget, aki gyártani fogja termékét, azonban szüksége van a folyamat elindításához egy 80 000 dolláros indulótőkére, amit a népszerű kickstarter.com próbál összekalapozni. Íme, egy videó, ami a kellék működését mutatja be:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.