A Panasonic GX2..

..csak november közepére várható. Legalábbis ezt írja a 43rumors.com. Persze, mindig van mit frissíteni, javítani egy fényképezőgépen (is), de a Pana GX1 masinája már így is elég jóra sikerült, nem látom még égető szükségét egy utód kiadásának. Egyelőre semmiféle információ nincs a GX2 esetleges szolgáltatásairól és funkcióiról, de személy szerint szívesen látnám a videós részleg erőteljes fejlesztését.

Az említett pletykaoldal beemelt a hírbe egy sematikus rajzot, amit korábban adott be a japán gyártó szabadalmi kérelmébe. Ott egy beépített elektronikus keresőt is lehet látni a váz (hátulról nézett) bal felső sarkában. Persze, nem lenne rossz, de igazából ez sem hiányzik: akinek kell EVF, megveszi az opcionálisan kapható LVF-2-t és akkor teszi fel a masinára, amikor akarja, ellenben egy beépített kereső nem cserélhető, így újabb, nagyobb felbontású és jobb kontrasztú csak akkor érhető el, ha a komplett gépet kicseréljük.

panasonic_rangefinder-1.jpg

Bár elenyésző mértékben, de szó esik még a GH3-ról, amit elvileg a szeptember közepétől tartandó Photokina kiállításon fognak bemutatni a Panasonic emberei. A gyártó ígérete szerint „hamarosan (még idén) érthetőbbé válik a GH és a GX sorozat közti különbség”. Hát, lássuk: a GH2 egy csúf, videóra kihegyezett miniatürizált dSLR-utánzat, míg a GX1 egy kecses, univerzálisan használható, igazi MILC 🙂 Te nem így látod?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.