Halálos baleset történt esküvőfotózás során

Bár már lassan közeleg a szezon vége, kérlek benneteket, hogy legyetek nagyon óvatosak, megfontoltak és inkább legyen minden túlbiztosítva (nem, nem a biztosítóknál, hanem a helyszínen), legyen minden picit drágább (de, meg lehet győzni a párt észérvekkel!), minthogy az újdonsült párnak pont a legszebb napja váljon rémálommá. Egy kanadai esküvőfotózáson történt ugyanis egy halálos kimenetelű baleset, pedig elvileg minden simán és a tervek szerint ment. A mennyasszonyt egy folyó szélén fotózták, mikor elcsúszott és az alig 30 centis vízbe esett. A Fotós megpróbálta gyorsan kihúzni, de az addigra teljesen átnedvesedett mennyasszonyi ruha (illetve annak súlya) miatt nem járt sikerrel. Az ár magával ragadta az újdonsült asszonyt, akit órákkal később holtan találtak meg a folyó mélyén.

death.jpg

Egyre gyakoribb, hogy a párt vízparton, vízben fotózzák; sőt, új divat a „pusztítsd el a mennyasszonyi ruhád” („Trash the Wedding Dress”) fotózás, amikor szépen beöltözve vízben és víz alatt úszkálva készülnek a fényképek. Egyesek bele sem gondolnak, mennyire veszélyes lehet, ha egy nagy, nehéz, fodros ruhában vízbe mennek. És amint a fenti szomorú példa is mutatja, a sekély víz ugyanolyan veszélyes lehet, mintha a tengerbe ugranánk egy hajóról (szegény megboldogult nagymamám is mondta, hogy akár egy kanál vízbe is bele lehet fulladni, ha nem vigyázunk).

Mit lehet tehát tenni, hogy egy ilyen tragédia elkerülhető legyen? A legegyszerűbb módja, ha eleve kihagyod ezt a fajta fotózást. Ha a pár mégis ragaszkodna hozzá, akkor csakis kontrollált körülmények között és az összes elképzelhető biztonsági óvintézkedés betartásával álljunk neki a dolognak. Kerüljük a természetes vizeket, főleg a bányatavakat, amelyek hirtelen és hatalmas mértékben mélyülnek (és vizük hideg, ami plusz veszélyt jelenthet – gondolok itt az izomgörcsökre), a gyorsvizű folyókat és az idegen tavakat. Lehetőség szerint béreljünk medencét, aminek vize nem mélyebb a mennyasszony vállmagasságánál. Mindig legyen 1-2 segéd a vízben, akik egy elcsúszás, vagy ájulás esetén azonnal kiemelik az érintett fejét a vízből. Az óvintézkedések során ne spóroljunk – az élet ugyanis a legdrágább! Vigyázzatok magatokra! (Forrás: dailymail.co.uk)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.