A Sony a NEX-5R fényképezővel bővíti MILC családját

Korábban már vagy tucatnyi pletykából lehetett hallani a Sony új tükör nélküli fényképezőgépéről, a NEX-5R-ről, ma azonban hivatalosan is elstartolt a vezeték nélküli adatátvitelre is képes masina. A középkategóriába bekopogtató váz egy 16 MP-es CMOS köré épül, amely a fáziskülönbséges élességállításhoz szükséges érzékelőkkel is rendelkezik, így megvalósulhat a hibrid AF. A Sony a NEX-5R-en a korábbi modellhez, a NEX-5N-hez képest bővítette a kezelői felületet egy vezérlőtárcsával, valamint egy funkció gombbal.

NEX-5R_main.jpg

A „Fast Hybrid AF”, avagy gyors hibrid AF rendszer 99 fázisérzékelő AF mezővel rendelkezik, amelyek magán a képérzékelő szenzoron vannak elosztva. Ezek segítségével a készülék gyorsan fel tudja mérni a téma távolságát, majd a fókuszálás után a különösen pontos élesre állás végett a kontrasztérzékeléses AF rendszer is működésbe lép. A hibrid autofókusz előnye tehát a gyors és nagyon pontos élességállítás. A „Speed Priority Continous shooting mode-ban”, avagy a sebességprioritásos folyamatos felvételi módban az AF rendszer automatikusan a fázisérzékeléses módba kapcsol, így akár 10 kép/mp-es sebességgel is képes követni a mozgó témát.

A beépített Wi-Fi modullal a NEX-5R-ről vezetékek használata nélkül másolhatjuk át képanyagainkat például okostelefonunkra, vagy táblagépünkre. Ehhez a Sony ingyenes PlayMemories Mobile szoftverét használhatjuk, amely Android és Apple iOS platformok alá is elérhető. Az aktív online közösségi életet élők is örülhetnek, hiszen a fényképezőgépről akár közvetlenül is feltölthetjük képeinket a Facebookra a Sony Direct Upload programjával. És hogy hogyan? A már említett Sony PlayMemories szoftvercsomaggal a fényképezőgép egyénre szabható, mégpedig tetszés és igény szerinti applikációkat telepíthetünk rá.

NEX-5R_rear.jpg

A Sony NEX-5R 3”-os kijelzője 180 fokban felhajtható, így önarcképeket is könnyedén készíthetünk vele. A Full HD felbontású videofelvételeket akár 50 kép/mp sebességgel is felvehetjük, ami kimagaslóan folyamatos képanyagot eredményez. A Sony NEX-5R vagy önmagában (650 dollár), vagy a 18-55 mm zoomoptikával (750 USD) lesz megvásárolható októbertől.

A Sony NEX-5R fontosabb műszaki paraméterei:

  • Szenzor: 16,1 MP APS-C CMOS
  • Érzékenységi tartomány: ISO 100-25600
  • Bajonett: Sony E Mount
  • Kijelző: 180 fokban fel-, 50 fokban lehajtható 3”-os 920 000 képpontos felbontással
  • Kereső: opcionálisan csatlakoztatható elektronikus kereső
  • Záridő tartomány: 1/4000-30 mp
  • Filmfelvétel: 1920 x 1080 @ 60, 50p; 1440 x 1080 @ 30 fps; 640 x 480 @ 30 fps; sztereó hangfelvétel
  • Támogatott memóriakártyák: SD/ SDHC/SDXC, Memory Stick Pro Duo/ Pro-HG Duo
  • Csatolófelület: USB 2.0, HDMI, beépített Wi-Fi, távvezérlő
  • Tömege: 276 gramm
  • Mérete: 111 x 59 x 39 mm
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.