És így néz ki egy Sony DSC-RX100 belülről..

Pont tegnapelőtt este lettem kész a Sony DSC-RX100-ról szóló cikkemmel (elolvashatod a Prohardveren, ha kedved szottyan), s azon gondolkoztam, vajon mennyire lehet sűrű a belseje, erre tessék, a petapixel.com fotós blog már be is mutatta. Phil Wright, aki nem sokkal a bejelentés után már meg is vásárolta a masinát, azonban nem szerette volna szétszedni, de a balszerencse úgy hozta, mégis megmutatja nekünk, mennyi mindent pakolt a Sony gépének belsejébe.

rx1001.jpg

Phil egyik reggel nagyon sietett munkába. Beszálláskor autójának tetejére tette kávéját és a fényképezőgépet, hogy szabad legyen a keze a pakoláshoz. 25 perccel és 35 kilométerrel később, amikor kávéjával a kezében megérkezett, furcsa hiányérzete támadt. Hasító fájdalom tudatta elméjével, hogy bizony, a kis Sony nincs sehol, azt a kocsi tetején felejtette. Riadtan hívta fel feleségét, hogy nézzen utána a dolognak: az asszony nem egész 275 méterre a lakásuktól meg is találta az RX100-at – pontosabban azt a szerencsétlen kis csörgő csomagot, ami maradt belőle.

rx1002.jpg

A fotós táskába helyezett készülék egy sűrűn használt úttestre pottyant, ahol egész nap dübörögnek az autók és a tehergépkocsik. A zúzást pont az a két, amúgy igen filigránnak tűnő alkatrész élte túl, amit az internetes fórumokban a legtöbben fikáznak: a vaku mechanikája és az akkufedél. Szerencsére, a horror-történet viszonylag jól végződött, Phil biztosítása ugyanis majdnem a teljes kárt megtérítette. Mi ebből a tanulság? Ne menj dolgozni, ha még álmos vagy! (Forrás: petapixel.com)

rx1003.jpgrx1004.jpgrx1005.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.