Photokina: A Canon bemutatta EOS 6D dSLR fényképezőgépét

A Canon bemutatta belépőkategóriás, teljes Leica képkocka méretű szenzor köré épített dSLR fényképezőgépét, az EOS 6D-t. Úgy tűnik, a pletykák ismét nem igazolódtak be, s az évek óta emlegetett EOS 3D-re még egy kicsit tovább kell várni – cserébe megjelent a japán gyártó belépőkategóriás, full frame szenzoros tükörreflexes fényképezőgépe, az EOS 6D, ami méltó ellenfele lehet majd a Nikon hasonló besorolású D600 vázának.

EOS 6D FRT MIRROR UP.jpg

A sajtóközlemény az EOS 60D-hez hasonló méretet említ, azonban a Photokinán személyesen is szemrevételezett masina valamivel nagyobbnak, majdnem az EOS 5D Mark II-höz hasonló terjedelműnek tűnt. Az új, 20,2 MP felbontású full frame CMOS szenzor köré épülő EOS 6D beépített Wi-Fi és GPS egységgel is fel lett szerelve, így külön kiegészítők nélkül is „teljesen felszerelve” utazhatunk vele a nagyvilágban. A Wi-Fi a fájlátvitel mellett távvezérelhetőséget is lehetővé tesz, a GPS pedig a földrajzi adatok beágyazásával könnyítheti meg felvételeink helyszínének beazonosítását. Az EOS 6D érzékenységi tartománya ISO 100 és 25600 közé esik, ami kiterjeszthető lefelé ISO 50-ig, felfelé pedig akár ISO 102400-ig.

EOS 6D BCK w SPEEDLITE 430EX II ON.jpg

Az autofókusz rendszere 11 mezős, ami elsőre visszalépésnek látszik, de érzékenységére jellemző, hogy akár -3 FÉ-től pontosan működik. Természetesen a különféle szolgáltatások és funkciók kapcsán nem fukarkodik a masina: kézhez kapjuk a gyakran igen hasznosnak bizonyuló HDR felvételi módot, vagy az akár 9 felvételből is állható többszörös expozíciót. Az új csendes móddal színházban, templomokban, vagy más olyan helyen fotózhatunk teljes nyugalomban (és persze csendben), ahol a hagyományos felvétel zaja zavaró, nem kívánatos lenne.

EOS 6D TOP DISPLAY WiFi GPS.jpg

A Canon EOS 6D legfontosabb műszaki paraméterei:

  • Full frame, 20,2 MP-es CMOS szenzor
  • ISO 100-25600 közti érzékenységi tartomány (kiterjesztve ISO 50-102400)
  • 11 mezős AF rendszer -3FÉ-ig használható
  • Beépített Wi-Fi és GPS modulok
  • 3”-os Clear View TFT kijelző
  • Full HD videofelvételre képes
  • Tömege: 770 gramm
  • Mérete: 144,5 x 110,5 x 71,2 mm
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.