Akár hibrid is lehet az Olympus E-5 utódja

Az imaging-resource.com szaklappal folytatott beszélgetés során Haruo Ogawa, az Olympus Imaging Division elnöke elmondta, hogy továbbra is dolgoznak az E-5 4/3-os dSLR fényképezőgép utódján. Íme, az ide vágó részlet az interjúból:

IR: […]Úgy tűnik, mintha az Olympus teljes figyelme a tükör nélküli rendszerkompaktok felé irányulna. Ezek szerint befejezték, s nem folytatják a létező 4/3 fényképezőgép rendszerének fejlesztését, hanem minden energiát a MILC irányvonalba fektetnek?

em5_1.jpg

HO: Igaz, tükör nélküli rendszerkompaktjainkkal igen komoly szinteket értünk el, de még mindig nem vagyunk maradéktalanul megelégedve ezek teljesítményével a professzionális felhasználás szintjén. Ezért úgy gondoljuk, az E-rendszerre továbbra is szükség van, hogy a profi fotósok igényeit is kielégíthessük. Az E-rendszer csúcsminőségű objektívekkel büszkélkedik, melyeket továbbra is gyártjuk és fejlesztjük. Ezen lencserendszerek világszerte elismertek és kedveltek a profi fotósok köreiben.

Amikor bemutattuk az E-5-öt, azt világszerte jól fogadták az emberek. Az E-M5-tel pedig megmutattuk a kompakt méret előnyeit, amit a m4/3 rendszer akár a profi szegmensben is nyújthat. Az E-5 utódjától azt szeretnénk, ha nem csak csúcs képminőséggel és teljesítménnyel rendelkezne, de a kisebb méret előnyeit is kihasználná. Ha emlékeznek, ez volt a 4/3 rendszer egyik érve is annak idején. Többféle ötletet, elképzelést követünk a váz tekintetében, amely lehetővé tenné a 4/3 objektívek használatát, de mindemellett elfogadhatóan kompakt méretekkel is rendelkezne.

e5.jpg

Jelenleg nem mondhatok semmi konkrétumot, hiszen többféle lehetőség előtt állunk: az E-5 utódja lehetne m4/3, 4/3, de akár valamilyen hibrid elvű gép is. Pillanatnyilag több lehetőséget tanulmányozunk, de még nem döntöttük el, milyen formája legyen a fényképezőgépnek.

A párbeszéd teljes szövege angolul az imaging-resource.com oldalon található, ezen a linken.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.