Canon EOS 5D Mark II Leica M bajonettel – problem?

Robert Benson tipikusan az a figura, aki előrébb viszi a világot, aki nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen, aki nem futamodik meg az első nehezebb kihívás láttán. Hogy ezt honnan gondolom? Nos, az úriember egy Canon EOS 5D Mark II vázat épített át úgy, hogy az a Leica M bajonettes optikákat fogadhassa. Egy teljes konverzióról van szó, nem csak valami himi-humi apró beavatkozásról.

canon-leica-camera-photos2.jpg

Miért csinálta ezt? Kérdezik bizonyára majd sokan. Nos, Robert birtokában van egy Leica Noctilux 50 mm F1 objektív, aminek képi adottságairól esze ágában sem volt lemondani – apró bökkenő csupán, hogy a Leica M9-en (és FF utódjain) kívül nem igazán lehet ezt az optikát más digitális vázra csavarni (konverterrel sem a szükségelt bázistávolsága miatt). Így hát vett egy nagy levegőt és szétszerelte apró csavarjaira az 5D Mk II-t. A munka, amit elvégzett (és elvégeztetett) a Canon vázon, az egy átlag halandó által úgy kábé kivitelezhetetlen: kivette a tüköraknát, amit később egy 30 éves tapasztalattal rendelkező marós gyártott le újra – immár tükör nélkül -, hogy megfeleljen a Leica 27,8 mm-es bázistávolságának. A tüköraknát egy kétrészes plexi-váz és egy 3 mm vastag acélból forgácsolt bajonett-gyűrű merevíti. A módosított alkatrészeket végül egy tanult fényképezőgép műszerész építi újra össze.

tabla.jpg

És most jön a csattanó: Robert Benson megvásárlásra is kínál módosított Canon vázakat, melyeket 2950 dollárért ad el. Ez azt jelenti, hogy ő megveszi a vadi új 5D Mark II fényképezőt, elvégzi rajta a módosítást, szépen visszacsomagolja és elpostázza a megrendelőnek. Bővebben itt olvashattok a projektről. Neked kellene?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.