Félprofi-profi cuccok jöhetnek m4/3 fronton – frissítve!

A 43rumors.com pletykalap szerint jövő januárban komoly cucc jöhet m4/3 fronton. A poszt szerzője azt állítja, hogy akár két váz (Olympus) és több objektív (Panasonic) is szerepel a listán, aminek 80% körüli valószínűséget adott. A következő nagy fotós buli a CES lesz, így pont időre érkezhetne a nagy durrantás. Olympus szinten szerintem az E-P5 és az OM-D következő gépe várható (erre utalhat az is, hogy külföldön már jelentősebb mértékben esett az E-M5 ára), de hogy konkrétan milyen objektívek érkezését várja a 43rumors.com szerkesztője, azt nem tudom. Esetleg fix teleobjektívek (150 mm F2.8, tehát ekvivalens 300 mm) jöhetnek a Pana GH3 váz mellé, melyek a 12-35 mm F2.8 és a 35-100 mm F2.8 luxus-zoomokat egészítenék ki fölfelé. Ha van tipped, ne tartsd magadban, írd meg a hozzászólásoknál!

panalens.jpg

Frissítés: Most jutott eszembe, hogy az Olympustól is jöhet a korábban már bejelentett, a 12 mm F2-éhez hasonló felépítésű optika, a 17 mm F1.8! A gyártó korábban ennek csak a fejlesztését jelentette be, de most konkrétan arról olvastam egy eldugott fotós fórumban, hogy még akár idén, a karácsonyi szezon előtt a boltokba kerülhet a kis szépséges drazsé. Az ára egyelőre nem ismert, de valószínűleg valahol a 12 mm F2 környékére/alá saccolható, ami jelenleg 3 év garanciával az Olympus hazai mintaboltjában bruttó 234 990,- forintért vásárolható meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Olympus vonatkoztatási rendszerben mit jelent, hogy porfi? Nincs elegendő ismeretem a márkáról, hogy értelmezni tudjam a kifejezést.

 • @vAfotóriporter: “profi”: alkalmas a pénzkeresésre 😀 tehát nem egy e-pl kategória, hanem rendes kezelői felület, időjárásálló kivitel, gyors, pontos af – érted..

 • nem kötekedésből kérdeztem, tényleg nem ismerem az Olympust, az utolsó gépük, amivel foglalkoztam valami Mju200 volt kb 6 évvel ezelőtt…

  bocs, de a válaszod első felének még kevesebb értelmét látom. pénz keresésre az alkalmas, amit arra használsz. ismerünk ugye olyanokat, akik iPhone-al tudósítanak kb akárhonnan, mégse tekinti senki profi eszköznek.

  a második felét már értem, ennek tényleg van értelme.

 • Pix
 • wavrekordz

  @vAfotóriporter:
  Szerintem profi alatt azt kéne hogy értsék, hogy valami hibrid AF-fel rá lehet pakolni a 4/3 top-pro obikat… egyébként meg egy felfújt E-M5 lesz, normális gombokkal, beépített markolattal és kihajtható kijelzővel.