Finn fotós nyerte a European Wildlife Awards versenyt

Tommy Vikars finn fotós nyerte a német Society of German Nature Photographers (Német természetfotósok társasága) által immár tizenkettedszerre megrendezett European Wildlife Photographer of the Year (Az év európai természetfotósa) címet. Díjnyertes fotóján az éjszakai csillagos égbolt háttere előtt két szarvas látható, amint a havas talajon élelem után kutatnak. A 12 000 másik versenyzőt maga mögé utasító Vikars így a Canon által szponzorált viaskodás fődíját, 2000 eurót vihette haza.

tommy_vikars.jpg

A profi természetfotós távvezérléssel oldotta ki fényképezőgépének zárát; körülbelül 50 méteres távolságból, egy lesből figyelte a történéseket egy másik gép keresőjén keresztül, amelyre egy 300 mm-es optika volt felcsavarva. „A sötétben nagyon rosszul lehetett látni, hogy mi történik az etetőnél, így számos felvétel használhatatlan lett. A legtöbbször vagy túl gyorsan, vagy rossz irányba mozogtak az állatok.” – mondta Vikars.

Manuel Presti, a zsűri egyik tagja így nyilatkozott a díjnyertes képről: „Ez a felvétel egyesíti az esztétikát, a műszaki tudást, felkészültséget, az érzelmeket, a jelenet varázsát és az eredetiséget. Történetet mesél a vadon élő állatok életéről.[…]”. (Forrás: amateurphotographer.co.uk)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.