Tűzfegyvert cserélhetsz fényképezőgépre

Kanadában, a Winnipegi városvezetés és a Henry’s üzletlánc egy közös akció keretein belül lehetőséget ad arra, hogy működő tűzfegyverünket fényképezőgépre, mégpedig egy Panasonic Lumix DMC-FH-8-ra (ultrakompakt fényképező) és egy fotóstanfolyami utalványra cserélhessük. A 240 dollár összértékű csomag azonban csak valóban hibátlanul működő fegyverre cserélhető. Akinek öreg, rozsdás csövű, vaktöltényeket is csak köhögve köpködő Webley-e van otthon, az se essen kétségbe: 75 dollár értékű tanfolyamra szóló utalványra cserélheti ugyanitt.

panasonic-fh8-k-800.jpg

A november elsején indult akciót már korábban, 2008-ban is megrendezték. Az akkoriban Torontóban megtartott csere során mintegy 900 tűzfegyvert cseréltek le Nikon Coolpix fényképezőgépekre (P60, S52). A program célja nem is igazán az volt, hogy az illegálisan tartott fegyverek számát megtizedeljék, hanem az, hogy a lakosságnál lévő, nekik sok esetben már nem is kellő rengeteg fegyvert bevonhassák. Ezeket az elfekvő fegyvereket használták ugyanis a 2008-ban elkövetett bűncselekmények jó harmadánál.

Persze, kis hazánkat nem igazán érinti az érdekes csereügylet, mert nálunk olyan elkorcsult fegyvertörvények vannak hatályban, hogy hasonló akcióra gondolni sem lehetne (tovább inkább nem firtatom, mert felmegy a pumpa bennem). (Forrás: popphoto.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.