Pattogó labdakamera segítené a katasztrófa-elhárítás és a rendvédelem munkáját

Nagyban segíthetné a vészhelyzetek elhárítását a Ball Camera, ami veszélyes helyeket térképezne fel önállóan. A Bounce Imaging nevű vállalkozás egy új termék megvalósítására gyűjt pénzt: a nemes egyszerűséggel csak „Ball Camerának” hívott eszköz sokféle vészhelyzet elhárításánál lehetne nélkülözhetetlen segédeszköz akár a rendvédelmi szerveknél, vagy a katasztrófa-elhárítási csoportoknál.

bounceimaging.jpg

A készülék felépítése nem túlzottan bonyolult: a külső gömb alakú váz puha gumibevonattal van ellátva, így a belső elektronika és az összesen hat kamera kellő védelmet élvez a pattogás okozta sérülésekkel szemben. A készüléket olyan helyek felderítésénél lehetne bevetni, melyekhez vagy nem lehet hozzáférni, vagy túl veszélyes lenne a közvetlen, felkészületlen emberi behatolás. A labda hat kamerája 360°-os képet készít a bevetési területről, amit okostelefon, vagy táblagép felé közvetít vezeték nélküli adatátvitellel.

A fejlesztőcsapat, Francisco Aguilar és Dave Young, már több díjat nyertek ötletükkel, s pénzt is sikerült szerezniük ötletük megvalósításához. A fejlesztési munkálatok még nem értek véget; Young reméli, hogy a végtermék 500 dollár alatti áron lesz majd megvásárolható. (Forrás: mashable.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.